Produksjon på Gudrun i gang

Publisert

Første Statoil-opererte plattform siden 2005.

Statoil og partnerne (GDF SUEZ og OMV) startet i dag produksjonen på olje- og gassplattformen Gudrun i Nordsjøen.

Gudrun er første nye Statoil-opererte plattform i drift på norsk sokkel siden 2005, dette er en merkedag for selskapet, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge i Statoil.

Det nye feltet bidrar med viktig produksjon fra norsk sokkel. Statoil forventer å ta ut 184 millioner fat olje og gass (oljeekvivalenter) på feltet.

Gudrun viser hvordan vi kan maksimere verdiskaping og realisere nye prosjekter på norsk sokkel ved å kombinere nye feltutbygginger med eksisterende rørledninger og anlegg, sier Nylund.

Det er lagt ned drøyt 16,5 millioner arbeidstimer i utbyggingen av Gudrun-feltet, og flere hundre leverandører fra mange land har bidratt.

Investeringsbeslutning for Gudrun ble tatt under finanskrisen. Da plan for utbygging og drift (PUD) ble levert i 2010 var Gudrun Statoils eneste megaprosjekt (investering over 12 milliarder kroner). Nå er Gudrun den første i en lang rekke av feltutbygginger som Statoil har ansvaret for:

Vi er stolte av å ha levert Gudrun-feltet på tid og under kostnadsestimatet i PUD. Det at vi har valgt en global strategi for Gudrun har bidratt til å holde kostnadene nede, sier Margareth Øvrum, direktør for Teknologi, prosjekter og boring i Statoil.

Kilde: Statoil.com