Olje- og energiminister Tina Bru har i dag fått en ny, politisk rådgiver.
Olje- og energiminister Tina Bru har i dag fått en ny, politisk rådgiver.

Tina Bru's nye politiske rådgiver kommer fra Norsk olje og gass

Har jobbet seks år i bransjeorganisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra statsministerens kontor kommer det frem at Erlend Jordal blir ny politisk rådgiver for Tina Bru i olje- og energidepartementet.

Stillingen var tidligere besatt av Tony Christian Tiller, men han ble forfremmet til konstituert statssekretær da Odd Emil Ingebrigtsen ble utnevnt som ny fiskeriminister.

Erlend Jordal starter i ny jobb som politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet denne uken.
Erlend Jordal starter i ny jobb som politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet denne uken.

Jordal jobber i dag i bransjeorganisasjonen Norsk olje og gass, hvor han er fagsjef for samfunnskontakt sør/vest. Ifølge hans LinkedIn-profil har han jobbet der i litt over seks år. Tidligere har han også jobbet med lokalpolitikk i Stavanger kommune og er medlem av Høyre.

- Oljeindustrien skal være med på klimadugnaden

På telefon fra Stavanger forteller Jordal til enerWE at han gleder seg stort til å starte i sin nye jobb.

- Dette er Norges viktigste industri - som jeg kjenner godt både fra jobben min i Norsk olje og gass, men også fra området der jeg jobber og bor. Jeg gleder meg til å være med på å sørge for at Norge får hentet opp det som er av olje og gass og også bidra til at industrien blir grønnere. Det er klart at oljeindustrien skal være med på den samme klimadugnaden, sier han.

Jeg gleder meg til å være med på å sørge for at Norge får hentet opp det som er av olje og gass og også bidra til at industrien blir grønnere.

Erlend Jordal

- Hva tenker du om å starte i denne jobben - midt oppe i den krisen som rammer oljebransjen spesielt hardt?

- Jeg skal ikke legge skjul på at det er en krevende tid. Vi skal lytte og jobbe nært sammen med industrien - det blir en viktig oppgave fremover.

Tilbudet om jobb som politisk rådgiver, ble for vanskelig å si nei til, innrømmer han.

- Å få muligheten til å jobbe tett opptil den industrien i en situasjon som er kjempekrevende, ble en uimotståelig oppgave. Det var bare å hoppe på, sier han.

- Du kjenner Tina Bru fra før?

Jeg skal ikke legge skjul på at det er en krevende tid.

Erlend Jordal

- Vi har jobbet sammen i politikken i Stavanger og Rogaland - både på små og store felt. Hun er utrolig dyktig, så det var ikke vanskelig å takke ja, sier Jordal.

Ny base i Oslo

Frem til nå har Jordal hatt base i Stavanger, men nå blir det pendling til hovedstaden og Olje- og energidepartementet i Akersgata.

- Nå blir det en ny pendlertilværelse med utgangspunkt i Oslo. Det blir sikkert spennende, og er jo bare noe man får ta med på kjøpet.

Jordal starter i sin nye jobb i morgen, fredag.

- Ja her er det bare rett på!