Tina Bru inviterer til åpent videomøte om vindkraftkonsesjoner

Innspillsmøtet om nye regler for konsesjonsbehandling av vindkraft streames live på mandag.

Publisert Sist oppdatert

Olje- og energidepartementet skriver i en pressemelding at de på mandag den 20. april har invitert til innspillsmøte om konsesjonsbehandling av vindkraft. Møtet arrangeres som en videokonferanse, og hele møtet blir streamet på nett-TV.

Det var planlagt et eget innspillsmøte der en rekke organisasjoner og bedrifter skulle få tid til å presentere sine syn på hvordan de nye konsesjonsreglene for vindkraft på land skal bli, men møtet ble kansellert som følge av virusutbruddet og de omfattende tiltakene for å hindre spredning.

På dette møtet skulle 37 organisasjoner få 5 minutter hver, og departementet fortalte enerWE at det ikke ville bli satt opp et nytt innspillsmøte. Organisasjonene ble isteden bedt om å sende et skriftlig innspill før 17. mars.

– Meldingen skal se grundig på hele konsesjonssystemet for vindkraft. Jeg vil i arbeidet med meldingen lytte til organisasjoner, vindkraftbransjen, lokale og regionale myndigheter og andre. Jeg vil lære av erfaringer med dagens konsesjonsordning, og innhente forslag til endringer, sa olje- og energiminister Tina Bru i en pressemelding som gikk ut i mars.

Innspillsmøtet starter 11:15.

Her er agendaen for innspillsmøtet mandag 20. april.
Her er agendaen for innspillsmøtet mandag 20. april.

Innspillsmøtet vil bli streamet på regjeringen.no, og du kan gå hit for å se sendingen.