Oljedepartementet godkjenner Vestflanken 2

Publisert

Forventer 110 millioner fat oljeekvivalenter.

Statoil skriver i en pressemelding tirsdag formiddag at Olje - og energidepartementet har godkjent selskapets plan for for utbygging og drift av Oseberg Vestflanken 2.

— Utbyggingsprosjektet gir velkommen aktivitet og muligheter for leverandører med ledig kapasitet. Slik situasjonen er i næringen er det svært gledelig at utbygging av Oseberg Vestflanken 2 starter nå, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp) til NTB.

Utbyggingen er ventet å koste 8,2 milliarder kroner, og produksjonen som har planlagt oppstart i 2018 er estimert til å gi 110 millioner fat oljeekvivalenter.

Vestflanken 2 -utbyggningen vil bestå være en ibemannet brønnhode plattform med ti brønnslisser, og styres fra Oseberg field centre. I tillegg planlegger selskapet å gjøre gjennbruk av to subsea-brønner.

— Den nye utbyggingen på Osebergfeltet er svært lønnsom og robust. Den valgte utbyggingsløsningen er ny i Norge og kan brukes også på andre felt. Det lover godt for framtidig aktivitet og verdiskaping, mener Lien, i følge nyhetsbyrået.