Hanøytangen  20160114.NB! Plattformen er fra 1 mars 2016 satt i drift på Johan Sverdrup-feltet.En arbeider ombord på Odfjell-eide Deepsea Atlantic. Plattformen ligger for tiden i opplag mellom sjøhus og fritidsbåter på Hanøytangen utenfor Bergen. Oljeindustrien er i fritt fall på grunn av rekordlav oljepris. Stadig kommer det meldinger om nye oppsigelser og oljefartøy som legges i opplag. Denne plattformen skal imidlertid snart ut på jobb for Statoil på Johan Sverdrup-feltet, men økonomien i prosjektet er for Statoils del tvilsom gitt dagens oljepris.Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Hanøytangen 20160114.NB! Plattformen er fra 1 mars 2016 satt i drift på Johan Sverdrup-feltet.En arbeider ombord på Odfjell-eide Deepsea Atlantic. Plattformen ligger for tiden i opplag mellom sjøhus og fritidsbåter på Hanøytangen utenfor Bergen. Oljeindustrien er i fritt fall på grunn av rekordlav oljepris. Stadig kommer det meldinger om nye oppsigelser og oljefartøy som legges i opplag. Denne plattformen skal imidlertid snart ut på jobb for Statoil på Johan Sverdrup-feltet, men økonomien i prosjektet er for Statoils del tvilsom gitt dagens oljepris.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Odfjell Drilling ansetter igjen

Publisert

Etter flere nedbemanningsrunder gjør flere store oppdrag at Odfjell Drilling skal ansette flere hundre medarbeidere. De fleste stillingene er offshore.

Ifølge Sysla Offshore går selskapet i gang med ansettelsene i 2018, og dette fortsetter i 2019.

– Vi har flere jobber som kommer nå fremover, og i den forbindelse må vi oppbemanne. Vi snakker om 300–400 nye ansatte globalt, sier administrerende direktør Simen Lieungh i Odfjell Drilling.

Det trengs blant annet medarbeidere til kontraktene på Johan Sverdrup, Mariner og Clair Ridge.

Ifølge Sysla har Odfjell Drilling kuttet over 1.500 ansatte siden oljeprisen begynte å falle, men 200 av disse er hentet tilbake den siste tiden.

(©NTB)