Folk flest vet minimalt om karbonfangst og lagring

Publisert

I dag inviterte Odds ballklubb til lunsj for å diskutere noe så spesielt som CO2-fangst og lagring. Både spillere og supportere møtte ledelsen i Gassnova.

- Vi er her i dag for å lære litt mer om det ukjente ordet karbonfangst, sier en Oddsupporter som også har tatt med seg sin datter. Vi har forhåpninger til dagen i dag.

Trude Sundset er administrerende direktør i Gassnova. Hun forteller at de jobber med å finne ut hvordan de skal ordlegge seg.

- Det vi skal gjøre her i dag hos Odd handler mye om språket vårt, forteller Trude Sundset til enerWE. 

Einar Håndlykken er daglig leder i Odds ballklubb. Han er også grunnleggeren av Zero.

- Odd er jo Norges mest miljøvennlige fotballklubb. Når Gassnova skal løse det største miljøproblemet vi står overfor med et av de viktigste klimatiltakene vi har. Da skal vi samarbeide om å gjøre det på best mulig måte. 

- Vi er først og fremt interessert i å lytte og å få tilbakemelding, forteller Trude Sundset. Vi spør supporterne og spillerne om hva de oppfatter at vi har sagt. Så spør vi dem hvordan de ville sagt det.

Steffen Hagen er kaptein på Odd. Han forteller til enerWE han han vet minimalt om CO2-fangst og lagring. Samtidig er han veldig glad for at Odd har et sterkt miljøengasjement.

- Jeg var skeptisk i starten da vi fikk en ny direktør som skulle sette fokus på dette, men jeg synes det har vært veldig bra. Vi har fått mye positiv omtale, og mange av sponsorene har vært opptatt av å identifisere seg både med fotballen vår og det å være miljøvennlige. 

- Ja, jeg synes det er veldig bra at Odd har et stort engasjement for miljøet, sier en av supporterne (jente, syv år).

Hun legger til at Odd selvfølgelig er landets beste fotballklubb.