Nytt snøfall på Sørlandet – nesten 9.000 uten strøm

Publisert

8.800 strømkunder i Agder-fylkene er lørdag formiddag uten strøm etter et nytt snøfall natt til lørdag. Togtrafikken i området er også rammet.

Fredag opplyste Agder Energi at de fleste kundene hadde fått tilbake strømmen etter snøværet tidligere i uken, men gleden ble kortvarig. Det sørget et nytt snøfall på mer enn 20 centimeter natt til lørdag for. Det er brudd i strømnettet på 25 ulike steder.

– Det er omfattende feilretting som pågår nå, og i hovedsak skyldes det at det har oppstått nye strømbrudd på grunn av været, sier kommunikasjonsrådgiver Yvonne Ødegård i Agder Energi til TV 2.

Agder Energi opplyser at de hadde 30 montører ute natt til lørdag, men flere var i sving lørdag formiddag.

Togtrøbbel

Det er også store problemer på Sørlandsbanen. Den ble åpnet ved 3.15-tiden, men snaut to timer senere, ved 5-tiden, kjørte vestgående nattog fra Oslo S til Stavanger inn i et tre mellom Marnardal og Audnedal.

– Det er fastslått skader på togets strømavtaker og på kjøreledningen som forsyner togene med kjørestrøm. Det vil trolig ta mange timer før skadene er utbedret, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane Nor.

Buss

Et diesellokomotiv fra Stavanger ble rekvirert for å trekke nattoget vekk, og lørdag formiddag ble det slept inn til Marnardal. Passasjerene er fraktet videre med buss. 300–350 meter med kjøreledning er ødelagt.

Inntil videre er togtrafikken stanset på strekningen mellom Kristiansand og Nelaug, Marnardal-Audnedal og på Arendalsbanen.

Problemene i Agder-fylkene begynte tirsdag da store snømengder falt over hele Sørøst-Norge. Så mange som 22.400 husstander i Sørøst-Norge var uten strøm en periode tirsdag ettermiddag.

(©NTB)