Sola  20170612.Mandag åpnes den nye redningshelikopterbasen på Sola av Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) og Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H). Ved åpningen vil et av de nye redningshelikoptrene (AW101) som skal leveres til Norge, for første gang være på besøk på norsk jord. Åpningen er en viktig milepæl i anskaffelsen av de nye redningshelikoptrene. Helikopterbasen er hovedbasen for 330-skvadronen, og den har en sentral funksjon for de nye helikoptrene.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Sola 20170612.Mandag åpnes den nye redningshelikopterbasen på Sola av Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (FrP) og Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide (H). Ved åpningen vil et av de nye redningshelikoptrene (AW101) som skal leveres til Norge, for første gang være på besøk på norsk jord. Åpningen er en viktig milepæl i anskaffelsen av de nye redningshelikoptrene. Helikopterbasen er hovedbasen for 330-skvadronen, og den har en sentral funksjon for de nye helikoptrene. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Nytt redningshelikopter på vei til Norge

Publisert

Norges andre redningshelikopter av typen AW101 kommer til landet fredag. Det første veltet på Sola i november, én uke etter at det ble levert.

Det nye helikopteret blir fløyet til Norge fra fabrikken i Storbritannia, melder Teknisk Ukeblad.

Helikopteret som leveres fredag, skulle egentlig ha blitt levert før jul. Leveransen ble imidlertid utsatt på grunn av Havarikommisjonen arbeid etter at det første AW101-helikopteret veltet under såkalt bakkekjøring 24. november.

Norges første AW101-redningshelikopter hadde kun vært på 330-skvadronens hovedbase på Sola i én uke da det veltet. De to pilotene slapp uskadd fra hendelsen, men helikopteret fikk omfattende materielle skader.

Havarikommisjonen opplyste 3. januar at den var ferdig med de fysiske undersøkelsene av helikopteret, uten å ha avdekket noen kritiske feil ved maskinen.

Forsvaret har bestilt totalt 16 AW101-helikoptre. Fra 2018 til 2021 skal de gradvis erstatte de over 30 år gamle Sea King-redningshelikoptrene.

(©NTB)