Nytt om navn:

Maria Barstad Sanner (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)
Maria Barstad Sanner (Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

Maria Barstad Sanner blir rådgiver i Norsk olje og gass

Barstad Sanner er 26 år og har de siste årene vært generalsekretær i Unge Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Maria Barstad Sanner har i mange år vært engasjert i Unge Høyre, både som generalsekretær i Unge Høyre, fylkessekretær og leder av Akershus Unge Høyre, og folkevalgt i Bærum kommune. Barstad Sanner har studert statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

— Maria har hatt administrativt ansvar for en stor ungdomsorganisasjon. Hun er et stort talent og har også en veldig god oversikt over både denne og neste generasjons politikere. Vi er veldig glad for å få henne på laget, sier Tommy Hansen, direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i Norsk olje og gass.

Barstad Sanner skal ha et spesielt fokus på å se på og formidle energi og klimautfordringer i det store bildet.

— Jeg fikk et utrolig spennende tilbud som jeg ikke kunne takke nei til, forteller Maria Barstad Sanner til enerWE.

Nylig var tusenvis av ungdom samlet foran Stortinget for å gi sitt klimabrøl, der et av kravene er å fase ut norsk olje- og gassnæring.

— Hva tenker du om klimabrølet?

— Jeg skjønner at ungdommen er utålmodige. Samtidig er det viktig å huske at olje- og gassnæringen har gitt oss i Norge en helt unik anledning til å utvikle løsninger for fremtidens energibehov. Vi står i en spennende fase der verden trenger mer energi, samtidig som vi må nå klimamålene.

Lokalvalget er over for denne gang, og selv om resultatet ikke er direkte overførbart til rikspolitikken og stortingsvalget i 2021, så gir det en pekepinn på hva som er i vente. Miljøpartiet fikk hele 15,2 prosent av stemmene i hovedstaden og 6,7 prosent på landsbasis. Det i seg selv er ikke nok til å true oljebransjen, men det er nok til at MDG blir en maktfaktor som både Arbeiderpartiet og Høyre må ta hensyn til.

— Må Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre ofre oljebransjen for å bli statsminister ved neste Stortingsvalg?

— Nei, det må de ikke. Men olje- og gassnæringen må selv vise at man greier å ta verdens situasjon på alvor. Kompetansen i næringen er avgjørende for å møte fremtidens energibehov, og her mener jeg næringen er godt på vei. Den forståelsen må olje- og gassnæringen være med på å bygge og vise frem.

Hun mener det er er viktig å formidle kunnskap om hvor mye av pengene som finansierer velferdssamfunnet kommer fra. Samtidig understreker hun at veldig mange har forståelse for hvor viktig olje- og gassnæringen er for både inntekter til staten og arbeidplasser for folk flest.

— Bransjens mål må være å ta en aktiv rolle i det grønne skiftet og kombinere reduserte utslipp med en stabil energiproduksjon. Å kunne få ta del i dette arbeidet i et så spennende miljø som Norsk olje og gass er veldig inspirerende og jeg gleder meg til å komme på plass, sier Maria Barstad Sanner.

Powered by Labrador CMS