Nytt om navn:

Foto: Energi Norge
Foto: Energi Norge

Jon Erling Fonneløp er ny næringspolitisk rådgiver i Energi Norge

Han skal blant annet jobbe med å sikre fornybarnæringens interesser i energibruk i bygg og energieffektivisering.

Jon Erling Fonneløp (40) begynte 7. august som ny næringspolitisk rådgiver for fornybar energi i Energi Norge, skriver Energi Norge på sine nettsider. Han kommer fra stillingen som senioringeniør i NVE.

En av hans hovedoppgaver i Energi Norge vil være å fremme fornybarnæringens interesser i energibruk i bygg og energieffektivisering. Blant annet vil dette arbeidet bestå i å sikre at kollektive energibærere, strøm og fjernvarme likestilles med lokal energiproduksjon i både nasjonalt og internasjonalt regelverk.

— Elektrifiseringen av samfunnet gir fornybarnæringen store muligheter. For utvikling av et optimalt energisystem er det avgjørende at vi sikrer samspill mellom både kraft, varme, produksjon og forbruk. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, sier Fonneløp.

Fonneløp kommer fra stilling som senioringeniør i NVE der han har arbeidet i sju år på en rekke områder. Fonneløp har en PhD i fysikk fra Institutt for energiteknikk (IFE).

— Vi er svært glade for å få Jon Erling Fonneløp med på laget. Han har en uvanlig kombinasjon av spisskompetanse, bred erfaringsbakgrunn og kommunikative evner jeg er sikker på at Energi Norges medlemsbedrifter vil få stor glede av i tiden fremover, sier direktør for fornybar energi Eivind Heløe i Energi Norge.

enerWE ønsker Jon Erling Fonneløp lykke til i ny jobb!