Nytt om navn:

Foto: Privat
Foto: Privat

— Jeg ser frem til være med på å skape en av verdens største møteplasser innen energi

Maiken Ree har ladet opp til ny jobb med en lang og deilig ferie hvor hun har fått gjort mange av tingene som hun lenge har tenkt på å gjøre, men aldri hatt tid til å gjennomføre.

Publisert   Sist oppdatert

Denne sommeren har vi tatt en prat med folk i en bred energibransje som har byttet jobb.

Vi har blant annet pratet med Stig Tore Laugen som nylig gikk på som konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i TrønderEnergi, Toini Løvseth som går på som Direktør for marked, elektrifisering og kunder i Energi Norge, Einar Fannemel som nylig har begynt som kommunikasjonsrådgiver i Lundin Norge og Maryam Iqbal Tahir som i juni gikk på som Informasjonsrådgiver i Norsk olje og gass.

Nå har turen kommet til Maiken Ree, som denne uken har gått på som Communications Director i ONS. Hun kommer fra rollen som Spesialrådgiver kommunikasjon i Norsk olje og gass.

— Hvordan beskriver dine kolleger deg?

— Forhåpentligvis som en engasjert, kunnskapsrik og hyggelig kollega.

— Hvordan beskriver familie og venner deg?

— Litt distre, hardtarbeidende, uredd, sympatisk og alltid klar for sosialisering i ulike sammenhenger.

Når vi så spør henne om hvordan hun selv vil beskrive seg, så svarer hun at hun er nysgjerrig, ærlig, engasjert, samvittighetsfull og redd for å gå glipp av alt som er morsomt.

— Du har vært mellom to jobber i sommer. Hva har du gjort?

— Jeg har hatt en lang og deilig ferie hvor jeg har fått gjort mange av tingene som jeg lenge har tenkt på å gjøre, men aldri hatt tid til å gjennomføre. Gått lang tur i fjellet, malt benken utenfor huset knallrosa og ryddet i skuffer og skap. Og så har jeg fått en deilig ferie i varmere strøk, i tillegg til gode dager på brygga i nabolaget mitt og et par turer på SUP-brettet.

— Hva gjorde at du fikk lyst til å bytte jobb fra Norsk olje og gass til ONS?

— Jeg tenkte at det var en unik mulighet til å jobbe med, og lære mer om de store spørsmålene knyttet til energi. ONS er en av de største nettverkingsplassene i en global energinæring, og fungerer som en møteplass for beslutningstakere, innovatører og viktige stemmer. Da ONS ønsket meg til rollen var jeg ikke i tvil. Her tror jeg at jeg vil lære masse og at jeg har en del å bidra med.

— Hvordan tror du arbeidshverdagen din blir?

— Den tror jeg blir hektisk, morsom, lærerik og utfordrende. - Hva blir dine arbeidsoppgaver?

Maiken Ree forteller at de er et lite team i ONS.

— Så her tror jeg alle hjelper til der det trengs. Men først og fremst blir jeg ansvarlig for alt innen kommunikasjon, fra strategi til produksjon av kommunikasjonsmateriell og gjennomføring av arrangement.

Menneskeskapte klimaendringer og risiko for redusert etterspørsel etter olje- og gass fra norsk sokkel preger energidebatten. Vi spør Maiken Ree om hva hun tenker om debatten rundt fremtiden til olje- og gass fra norsk sokkel?

— Det er en spennende debatt som jeg prøver å følge godt med på. Tidvis blir det svært polarisert og politisert hvor de ulike partene blir mer opptatt av å bekrefte sitt ståsted enn å finne løsninger. Jeg tror det kan bli krevende for folk flest å forholde seg til. Vi trenger debatt, men også dialog.

— Hvordan skal ONS fornye seg? Blir det mer fornybart på neste års arrangement?

— Nå er jeg fersk og kjenner ikke til alt av planer og ideer, men jeg vil tro at det blir en fortsatt økning i fornybar energi. Og så tar vi en aktiv rolle i klimadebatten og ønsker å bringe nye tanker og ideer til bords.

— Tidligere har olje- og shippingmesser har fått kritikk for utstillerstands med kroppsmaling som trekkplaster. Hvordan påvirker slike "stunts" bransjens omdømme?

— Ingen bransje vil få et godt omdømme av slike «stunts».

I 2018 fikk ONS kritikk fordi Saudi Aramco var hovedsponsor. Vi spør den nybakte kommunikasjonsdirektøren om hva hun tenker om denne kritikken.

— ONS svarte den gang til at de forholdt seg til norsk utenrikspolitikk, og at det er normale diplomatiske forhold til Saudi Arabia. Jeg tenker at det stemmer ganske greit. Så får vi ta en vurdering på fremtidige sponsorer.

— Hva ser du mest frem til i din nye jobb?

— Å være med på å skape en av verdens største møteplasser innen energi, og det å kunne bidra til å løfte frem viktige diskusjoner om tilgang til og produksjon av energi. Og så ser jeg frem til å bli bedre kjent med den kjekke gjengen som jobber i ONS.

Helt til slutt spør vi Maiken Ree om hva hun tror vi skal leve av ETTER OLJA.

— Jeg tror vi kommer til å fortsette å leve av olje og gass i mange tiår fremover, og at vi kommer til å bygge nye næringer på skuldrene av olje- og gassnæringen. Teknologiene vi har utviklet kan brukes i en rekke andre næringer, og den fantastiske verdiskapingen fra olje- og gassnæringen gir oss en glitrende mulighet til å investere i nye, spennende teknologier.