Nytt om navn:

Tonje Foss starter som strategidirektør i Enova på nyåret.
Tonje Foss starter som strategidirektør i Enova på nyåret.

- Her kan jeg ta med meg erfaringen fra olje- og teknologibransjen og bidra til det grønne skiftet

Tonje Foss er ansatt som ny strategidirektør i Enova.

Publisert Sist oppdatert

I det Trondheims-baserte selskapet Enova, som arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet, er Tonje Foss (48) ansatt som ny strategidirektør. Hun hentes fra IT-selskapet Atea, der hun har vært regiondirektør for region Nord.

Til enerWE forteller Foss at da muligheten dukket opp, var det vanskelig å si nei.

Jeg tar med meg i sekken nyttig lærdom om ledelse i en stor organisasjon; Det at du aldri er utlært som leder, uansett om konteksten er annerledes.

Tonje Foss

- Det kom en utrolig spennende mulighet i Enova, som har vært en viktig arbeidsplass i Trondheim i mange år. Jeg er veldig glad i å tilegne med ny kunnskap, og Enova representerer område jeg ikke har jobbet direkte med før. Her kan jeg ta med meg erfaringen fra olje- og teknologibransjen og bidra til det grønne skiftet - gjennom å jobbe på nasjonalt nivå med nullutslipp, sier hun.

- Hva tar du med deg fra Atea inn i den nye jobben?

- Jeg tar med meg en større teknologiforståelse og mulighetsrommet som ligger i ny teknologi. Og ikke minst tar jeg med meg i sekken nyttig lærdom om ledelse i en stor organisasjon; Det at du aldri er utlært som leder, uansett om konteksten er annerledes, sier hun.

Foss har også arbeidserfaring fra Det norske oljeselskap, der hun var ansatt i perioden 2003-2017, og hun har jobbet i Schlumberger og Kværner. Hun er utdannet byggingeniør fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og er sivilingeniør i petroleumsøkonomi fra UiS.

Gleder seg til å jobbe med det offentlige

To år på rad, og sist i vår, ble Foss kåret til én av Norges 50 fremste tech-kvinner i en kåring i regi av Abelia. Og engasjementet for kjønnsbalanse og å løfte frem flinke kvinner tar hun selvfølgelig med seg til den nye jobben.

- Det tar jeg absolutt med meg, for dette vil jeg alltid ha med meg - det er en del av lederskapet mitt. Heldigvis er Enova er bedre stilt enn IT-bransjen når det kommer til kjønnnsbalanse, sier hun.

Til enerWE opplyser kommunikasjonsavdelingen i Enova at kjønnsbalansen i selskapet er på 48 prosent kvinner av de totalt 75 ansatte i selskapet.

- Hva vil bli den største utfordringen for bransjen du går inn i?

- Det er jo tempoet og endringsreisen til lavutslippssamfunnet. Å få god nok effekt ut av de midlene man er satt til å forvalte og å løse lavutslippsutfordringene vi som samfunn står overfor. Jeg ser også frem til å jobbe med embetsverket, det har jeg ikke gjort før, sier Tonje Foss.

- Vil forsterke hele virksomheten

Enovas administrerende direktør Nils Kristian Nakstad sier i en pressemelding at selskapet er fornøyd med ansettelsen.

- Hennes kunnskap og erfaring fra teknologi og forretningsutvikling vil bygge godt opp under det oppdraget Enova har i det norske samfunnet. Hun har også en betydelig erfaring fra ulike lederroller i de virksomhetene hun har vært i, og vil forsterke vårt arbeid med leder- og organisasjonsutvikling i hele virksomheten, sier Nakstad.

Enova er eid av Klima- og miljødepartementet. Foss starter i sin nye jobb i februar 2020.

Har du tips om jobbytter i din bedrift? Send en e-post til oss!

Powered by Labrador CMS