Nytt om navn:

Går til NHO: Hege J. Tunstad starter i ny jobb i NHO i februar 2020.
Går til NHO: Hege J. Tunstad starter i ny jobb i NHO i februar 2020.

- En kollega sa at jeg sikkert kom til å savne de rare professorene med sokker i sandalene

Hege Tunstad går fra NTNU til NHO.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne måneden ble det kjent at Hege J. Tunstad går fra en jobb som kommunikasjonsansvarlig for energi ved Norges Teknisk Naturvitenskapelig Universitet (NTNU) til NHO. Årsaken til at hun forlater NTNU til fordel for NHO, forklarer hun slik;

- Jeg var veldig usikker, og har litt skrekkblandet fryd, men jeg kjenner litt på det at jeg har vært lenge på NTNU. Jeg har savnet litt å være mer ute og å jobbe med næringsliv og industri. Rett og slett å jobbe tettere på næringslivet, sier hun.

Og blant næringslivets største utfordringer, er nettopp mange av de spørsmål hun har jobbet med ved NTNU - med fokus på energi.

Jeg har savnet litt å være mer ute og å jobbe med næringsliv og industri.

Hege J. Tunstad

- CCS og bærekraft er jo noe av det samme som jeg jobbet med på NTNU - men med en annen innfallsvinkel, så det blir ikke så stor overgang. «Same, same, but different». Så erfaringen min fra energispørsmål ved NTNU blir kjemperelevant, understreker hun.

Retter blikket mot Trøndelag

At hun i tillegg har samarbeidet med næringslivet med forskning og innovasjon er også et pluss, trekker hun frem.

- Det tar jeg med meg i baklomma. Det er ikke dumt å ha en relasjon til flere av de bedriftene jeg skal jobbe med fremover, sier Tunstad.

- Hva kommer du til å savne fra NTNU-jobben?

Nå blir det spennende å se om det er liv utenfor NTNU.

Hege J. Tunstad

- En kollega sa at jeg sikkert kom til å savne de rare professorene med sokker i sandalene. Haha. Jeg har følt meg veldig gjennomsnittlig og normal her på NTNU, hvor det er mange nerder og supersære folk. Det har liksom vært som en lukket innhengning. Nå blir det spennende å se om det er liv utenfor NTNU, sier hun.

Der man hadde et mer internasjonalt perspektiv i NTNU, retter hun nå blikket mer mot regionen.

- Det blir rart å høre nesten bare trøndersk på jobben! Men trøndersk næringsliv har jo noen internasjonale kontakter, da. Det blir annerledes å jobbe med et perspektiv som er mer nasjonalt og regionalt, enn det jeg har jobbet med i NTNU, sier hun.

- Hva gleder du deg til?

- Å møte masse nye folk og å lære masse nytt. Så gleder jeg meg også til å få Tord Lien som sjef. Jeg har takket ja til både jobben og sjefen.

Tunstad har også erfaring som kommunikasjonsrådgiver ved det medisinske fakultet ved NTNU og som kommunikasjonsansvarlig ved Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Hun starter i sin nye jobb i februar.

Powered by Labrador CMS