Nytt om navn:

Foto: Eivind Pettersen
Foto: Eivind Pettersen

Bjørn Tore Markussen skal lede The Ocean Data Platform

Et initiativ fra Kjell Inge Røkkes REV Ocean.

Publisert Sist oppdatert

The Ocean Data Platform er en stiftelse opprettet av REV Ocean og Kjell Inge Røkke. Selskapet skal samle inn havdata og gjøre dette åpent tilgjengelig for norske og internasjonale aktører. Data skal være tilgjengelig helt kostnadsfritt.

— Hallo, det er BT, svarer Bjørn Tore Markussen når vi ringer han.

Så legger han til.

— Altså Bjørn Tore, men folk flest kaller meg BT sier han og ler.

BT er headhuntet til toppjobben som CEO i The Ocean Data Platform, og har sin første uke på jobb. Men han er på ingen måte noen nybegynner i næringslivet.

Tidligere har han jobbet som Administrerende Direktør i Tromsø Idrettslag, og som Managing Consultant i Cap Gemini. De siste årene har BT ledet etableringen av DNV GLs Veracity platform og har til sammen 6 år i Asia fra sine år i DNV GL. I tillegg er han styreleder i energiklyngen Energy Valley.

— Det er vemodig å slutte i DNV GL, men dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Bjørn Tore Markussen til enerWE. Han legger til at han ser det som naturlig å diskutere samarbeid med DNV GL også i sin nye jobb.

Han forteller til enerWE at Kjell Inge Røkke har sørget for midler til tre års drift av stiftelsen The Ocean Data Platform, og at REV Ocean allerede har inngått samarbeid med flere anerkjente miljø- og klimaorganisasjoner og forskningsstiftelser.

Vi ønsker Bjørn Tore Markussen lykke til i ny jobb!