Nytt om navn:

Foto: GCE NODE
Foto: GCE NODE

Anne Lene Dale blir ny administrerende direktør i teknologiklyngen GCE NODE

— Vi så etter noen med politisk erfaring, et internasjonalt nettverk, og god kunnskap om offentlige finansieringsordninger for næringslivet.

— Styret er svært tilfreds med å ha funnet en høyt kvalifisert person til å videreutvikle NODE som en industridrevet teknologiklynge for havbaserte næringer. Vi så etter noen med politisk erfaring, et internasjonalt nettverk, og god kunnskap om offentlige finansieringsordninger for næringslivet. Heldigvis fant vi en slik person i Anne Lene Dale, sier Høye Høyesen, styreleder i GCE NODE i en pressemelding.

Dale (53) har i mange år arbeidet i Utenrikstjenesten, der hun blant annet har vært Norges ambassadør i Mosambik, leder for Næringslivsseksjonen og kommunikasjonssjef.

Dale har også erfaring fra forskningssektoren, som leder for Fafos internasjonale institutt AIS (2008-2010), og som instituttsjef for Agderforskning (2010-2012). Hun har hovedfag i statsvitenskap.

— Jeg er glad for å få lov til å lede GCE NODE, og til å arbeide for en av Norges aller viktigste eksportindustrier. Jeg har nå i mange år arbeidet med næringsfremme av norske bedrifter i utlandet, og jeg kjenner både NODE- og Eyde-klyngen fra tidligere virksomhet. Det blir spennende å lære mer om bedriftene, og jeg håper å kunne bidra til å videreutvikle NODE, sier Dale, som nå flytter tilbake til hjembyen Arendal.

Dale tiltrer stillingen i GCE NODE 1. september. Hun erstatter da Anne-Grete Ellingsen, som har vært administrerende direktør siden 2013.

— Jeg vil gjerne få takke Anne-Grete, som har vært med på å løfte GCE NODE til nye høyder. NODE er nå rangert som en av de fremste næringsklyngene i Europa, takket være Anne-Grete og administrasjonen hun har ledet, sier Høyesen.