Sommerintervju med nybakt konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar i TrønderEnergi

— Akkurat nå ser jeg mest frem til å komme ordentlig i gang, og bli bedre kjent med både TrønderEnergi og bransjen

— Jeg gleder meg samtidig, enn så rart det kanskje høres ut, også til å bidra til at vi håndterer og takler motstanden vi møter i vinddebatten, på en god måte.

Publisert Sist oppdatert

Stig Tore Laugen er utdannet og han har jobbet nær 20 år som journalist, deriblant fire år i VG og åtte år i Dagens Næringsliv. I 2015 forlot han journalistikken og begynte som informasjonssjef i BN Bank. Fra januar 2016 frem til nå har han vært kommunikasjonsdirektør i banken.

I vinterferien kontaktet Ståle Gjersvold som er konserndirektør i TrønderEnergi han. Han lurte på om Stig Tore Laugen kunne være interessert i å overta etter Bengt Eidem, som skulle over til nettselskapet.

Jeg var ikke i noen jobbskiftemodus, men tok nå en prat. Etter hvert ble det flere samtaler.

Stig Tore Laugen

— Jeg var ikke i noen jobbskiftemodus, men tok nå en prat. Etter hvert ble det flere samtaler, forteller Stig Tore Laugen til enerWE. Jeg kjenner Ståle og Trønderenergi, og synes den kombinasjonen er såpass spennende at jeg ikke kunne si nei. Trønderenergi har vært på en utrolig fin reise de siste årene, og det skal skje mye spennende fremover, og. Vi er en viktig del av det grønne skiftet, og har et viktig samfunnsoppdrag. Å få være med på å realisere det trigger meg.

Stig Tore Laugen er 42 år, samboer og far til tre og (nord)trønder. Han bor i landlige omgivelser på et småbruk på Frosta. Han forteller at han er engasjert i mye og mangt, så som politikk, fotball og jakt.

— Så sitter jeg i diverse styrer. Jeg er blant annet styreleder i Norges største agurkgartneri!

— Hvordan beskriver dine kolleger deg?

— De vil nok beskrive meg som energisk, arbeidsom, engasjert, litt vel klar i talen og altfor lite strukturert, kanskje?

— Hvordan beskriver familie og venner deg?

— De vil beskrive meg som snill, engasjert, arbeidsom og en som har litt for mange jern i ilden samtidig, tipper jeg.

Så spør vi Stig Tore Laugen om hvordan han selv vil beksrive seg.

— Jeg er engasjert, jeg vil skape og få til noe. Så er jeg utålmodig,. Jeg må ha noe å holde på med stort sett hele tiden. Vil egentlig alles beste hele tiden, men stadig oppdager at det ikke er mulig å gjøre alle til lags.

I sommer skal den nybakte konserndirektøren for kommunikasjon og samfunnsansvar i TrønderEnergi først og fremst prøve å koble av litt sammen med familien uten altfor mange avbrytelser.

— Jeg skal prøve å ta litt ferie, på samboeren og barnas premisser, rett og slett.

Men mye tyder på at Stig Tore Laugen får nok å ta tak i når han etter sommeren går i gang for fullt i TrønderEnergi.

— Hvordan tror du hverdagen din blir som konserndirektøren for kommunikasjon og samfunnsansvar i TrønderEnergi?

— Trønderenergi er utvilsomt i vinden om dagen, så den tror jeg blir hektisk og utfordrende. Jeg er ikke den som jubler høyst av for mange og for lange møter, og vil også prøve å være en god del utenfor både kontorplass og kontor. Det blir nok en del lange dager fremover.

— Jeg tror det vil bli mye vind også fremover, men vi har mange flere andre spennende prosjekter innen elektrifisering.

Stig Tore Laugen

— TrønderEnergi har mange forretningsområder, men det er først og fremst vindkraft som har vært i media det siste halve året. Hvordan vil du jobbe for å løfte frem selskapets andre forretningsområder?

— Jeg tror det vil bli mye vind også fremover, men vi har mange flere andre spennende prosjekter innen elektrifisering. Et eksempel er det nystartede selskapet Morel, som er satsingen på utbygging av elbilladere til borettslag. Vi har vesentlig mer i ermet og på tegnebrettet, så følg med. Jeg skal prøve å gjøre mitt for å holde oss attraktive også fremover!

— Hvordan vil du jobbe med vindkraft og Frøya spesielt? Er det noe du ønsker gjøre annerledes fremover?

— Jeg har jo vært i loopen en tid, og kjenner Frøya-utbyggingen ganske godt. Jeg synes Trøndereneergi har håndtert situasjonen profesjonelt og godt, og vil prøve å videreføre dagens linje i så måte. Samtidig tror jeg dialog, og å være til stede og møte folk, er alfa og omega. I løpet av de siste dagene har jeg vært på to besøk i Sørmarkfjellet i Flatanger, hvor vi også bygger vindpark. Over ferien skal jeg definitivt ta turen til Frøya for å se med egne øyne og snakke med folk.

— Konsernsjef Ståle Gjersvold er kjent som en frittalende toppleder, også i sosiale medier. Hvilke råd vil du gi til din nye leder med tanke på nettopp sosiale medier ?

— Jeg er veldig glad i frittalende toppledere, som engasjerer seg utover egen bedrifts inntjening, og også av og til snakker med litt store bokstaver.

Stig Tore Laugen

— Jeg er veldig glad i frittalende toppledere, som engasjerer seg utover egen bedrifts inntjening, og også av og til snakker med litt store bokstaver. Mitt råd til Ståle er å fortsette som han stevner. Bry deg, engasjer deg og fremstå som en ansvarlig samfunnaktør, også i sosiale medier.

Lene Dahlø Skarsvåg i aksjonsgruppa mot vindkraft på Frøya sa nylig til enerWE at det er TrønderEnergi som kommer når strømmen er borte, når det blåser ute og når vi andre sitter inne og fyrer med talglys. Når det er skikkelig uvær er TrønderEnergi oppe i linjene og er heltene våre.

Hun mener de ansatte i TrønderEnergi gjør en kjempejobb, og at det derfor er synd at vindkraftsaken nå har skadet omdømmet deres.

— For det er så mange bra og flinke folk i TrønderEnergi. Jeg er ikke like imponert over ledelsen i TrønderEnergi, for å si det mildt, sa Lene Dahlø Skarsvåg.

Vi spør TrønderEnergis nye konserndirektøren om hva han tenker om om dette.

— Jeg er 100 prosent enig med Dahlø Skarsvåg i at det er mange helter i Trønderenergi. All honnør til alle som står på for bedriften og for kundene. At Dahlø Skarsvåg ikke er "like imponert over ledelsen", må stå for hennes regning. Jeg er veldig imponert over det ledelsen har gjort og gjør - hvis ikke hadde jeg ikke takket ja til jobben. Alle ledd i en bedrift er avhengig av hverandre for å levere et best mulig produkt.

— Hva ser du mest frem til i din mye jobb?

— Akkurat nå ser jeg mest frem til å komme ordentlig i gang, og bli bedre kjent med både TrønderEnergi og bransjen.

Stig Tore Laugen

— Akkurat nå ser jeg mest frem til å komme ordentlig i gang, og bli bedre kjent med både TrønderEnergi og bransjen. Det har blitt en blanding av bank og energi de siste ukene, så å skulle ha "bare" en jobb blir helt ok, tror jeg. Jeg gleder meg samtidig, enn så rart det kanskje høres ut, også til å bidra til at vi håndterer og takler motstanden vi møter i vinddebatten, på en god måte. På litt lengre sikt gleder meg jeg selvfølgelig til å bidra til det grønne skiftet både Norge og verden trenger.

— Bengt Eidem har stått i stormen lenge. Hvilke råd har han gitt deg?

— Bengt og jeg har nok et ganske likt syn på hvordan ting bør gjøres. Han er nok veldig grundig i alt han gjør, men jeg kanskje kan være litt vel rask på avtrekkeren innimellom. Bengt har vel ikke sagt det rett ut, ennå, men jeg tror nok ett av rådenes hans vil gå på at jeg må ta med tid til å være grundig og analytisk, avslutter Stig Tore Laugen.

Så gjenstår det å se om sommeren blir rolig på familiens premisser, eller om vindkraftdebatten eller andre saker krever at Stig Tore Laugen må slå på laptopen på familieferie.