Ingrid Sølvberg. Foto: Emile Ashley/Oljedirektoratet
Ingrid Sølvberg. Foto: Emile Ashley/Oljedirektoratet

Ingrid Sølvberg er ny oljedirektør

Favoritten utnevnt i statsråd i dag.

Publisert Sist oppdatert

Ingrid Sølvberg (f. 1970) er utdannet sivilingeniør fra NTH. Siden 2007 har Sølvberg hatt lederstillinger i Statoil og Centrica. I 2013 ble Sølvberg ansatt i Oljedirektoratet og hun er i dag direktør med ansvar for utbygging og drift.

- Jeg er svært glad for å bli vist tillit til å overta etter Bente Nyland og jeg gleder meg til å overta jobben når den tid kommer, sier Sølvberg i en kommentar til enerWE.

Ifølge en pressemelding fra Oljedirektoratet har Sølvberg inngående kjennskap til næringen både fra selskapssiden og Oljedirektoratet og hun har bred ledererfaring både fra privat og offentlig sektor.

- Oljedirektoratet er en svært viktig etat for norsk verdiskaping og norske arbeidsplasser. Jeg er svært glad for at Ingrid Sølvberg har sagt ja til å ta over stafettpinnen etter Bente Nyland når hennes åremål går ut. Med Ingrid Sølvberg får vi en dyktig leder som har inngående kjennskap til næringen som Oljedirektør. Vi får en direktør som kommer til å bidra til ytterligere verdiskaping på norsk sokkel fremover, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (FrP).

I forkant av offentliggjøringen om at Sølvberg fikk jobben, stilte enerWe spørsmålet til den avtroppende oljedirektør Bente Nyland om hun var opptatt av at en kvinne skal ha denne jobben.

- Jeg er mest opptatt av at vedkommende er kompetent og er engasjert i å utvikle de mange spennende mulighetene som fortsatt finnes, uttalte hun til enerWE.

Stillingen som oljedirektør er ett åremål for seks år med mulighet for forlenging i en ny seksårsperiode.

Sølvberg tiltrer fra det tidspunkt Olje- og energidepartementet bestemmer.

Powered by Labrador CMS