Veidnes  20131108.Statoil annonserte i februar at de ville f¯re oljen fra Johan Castberg-feltet i land her p Veidnes utenfor HonningsvÂg. Men utbyggingen er satt p vent. N lover Statoil en avklaring innen neste sommer. Foto: Jan-Morten Bj¯rnbakk / NTB scanpix
Veidnes 20131108.Statoil annonserte i februar at de ville f¯re oljen fra Johan Castberg-feltet i land her p Veidnes utenfor HonningsvÂg. Men utbyggingen er satt p vent. N lover Statoil en avklaring innen neste sommer. Foto: Jan-Morten Bj¯rnbakk / NTB scanpix

Nytt oljefunn i Barentshavet

Publisert

Statoil og partnerselskapene Eni og Petoro har gjort et olje- og gassfunn i Kayak-prospektet i nærheten av Johan Castberg i Barentshavet.

Funnet er på mellom fire og åtte millioner standard kubikkmeter utvinnbar olje, noe som tilsvarer mellom 25 og 50 millioner utvinnbare fat, skriver Statoil i en pressemelding.

– Vi er veldig fornøyd med å ha gjort et godt funn i vår første ferdigstilte brønn i Barentshavet i år. Vi er spesielt fornøyd med å ha påvist ressurser i en type letemål som ikke tidligere har vært undersøkt. Det åpner for flere interessante muligheter, sier Jez Averty, letedirektør for Norge og Storbritannia.

Selskapet opplyser at funnet vil bli vurdert for utbygging mot Johan Castberg-feltet. Statoil vil fortsette letingen etter oljeressurser i området, og boreriggen beveger seg tilbake til Blåmann-brønnen før den starter boringen på Gemini Nord allerede fra 10. juli.

I alt har oljeselskapene planlagt å bore hele 13 letebrønner i det omstridte området i 2017.