Nysnø Stavanger
Nysnø Stavanger

Nysnø Klimainvesteringer har fått på plass ledergruppen

Publisert

Nysnø er statens nye selskap som skal investere i klimagassreduserende teknologi. I en pressemelding forteller selskapet at ledergruppen nå er på plass.

Bjørn Munthe er ansatt som finansdirektør, Eivind Egeland Olsen er investeringsdirektør og Frances Eaton er juridisk og compliance direktør. Sammen med Siri Kalvig utgjør dette ledergruppen i Nysnø Klimainvesteringer.

- Eivind, Frances og Bjørn er alle motivert av samfunnsoppdraget og muligheten til å bidra positivt til å løse et globalt klimaproblem og bidra til verdiskaping i Norge. Disse tre kombinerer faglig dyktighet og ekspertise med åpenhet og respekt for andre fagområder, sier administrerende direktør Siri M. Kalvig.

Bjørn Munthe, finansdirektør (CFO)

Kommer fra stilling som CFO ved Stavanger Universitetssykehus. Bjørn er siviløkonom med bred erfaring fra store organisasjoner. Han har også jobbet i Ahlsell, der han var viseadministrerende direktør og CFO. Bjørn har også jobbet med finans og investeringer i SSB Securities AS, senere Wunderlicht Securities.

Frances Eaton, juridisk og compliance direktør (CLCO)

Frances er advokat og har jurist utdannelsen fra universitetet i Bergen. Hun har ledet avdelingen Forretningsstøtte og kontroll og arbeidet med forretningsutvikling i SKAGEN Fondene, før hun ble CEO i Nansen Capital Partners. Hun har også erfaring fra Advokatfirmaet Schjødt og Total E&P Norge.

Eivind Egeland Olsen, investeringsdirektør (CIO)

Kommer fra stilling som leder for corporate finance i SR-Bank Markets. Eivind har bred finans og investeringserfaring fra hans tid som Partner i ABG Sundal Collier, Cleantech-teamet til Jefferies & Company og The Royal Bank of Scotland i London. Eivind har masterutdannelse i finans og økonomi fra NHH og Warwick Business School (WBS)

- Det viktigste for meg er å få bygget et godt team som kan samarbeide tverrfaglig og løfte hverandre. Med denne gjengen på plass har vi det beste grunnlaget for samarbeid og suksess, sier Kalvig.

Bjørn og Eivind tiltrer innen 1. oktober. Frances startet i Nysnø som innleid konsulent med ansvar for juridisk og compliance problemstillinger i vår, og har nå tiltrådt stillingen. Nysnø har i dag seks medarbeidere og holder til i midlertidige lokaler sammen med Stavanger kommunes Smart by avdeling i Stavanger sentrum.

- Første milepæl i organisasjonsoppbyggingen er nådd, men vi kommer til å trenge flere folk, blant annet analytikere, administrative funksjoner og innen compliance. Åpne søknader kan sendes til oss og mer informasjon finnes på våre nettsider, sier Kalvig.

Selskapet ble stiftet i desember 2017, og skiftet navn fra Fornybar i juni i år. Selskapet har opprettet en midlertidig hjemmeside, og skriver der at de kommer med mer informasjon på en ny hjemmeside etter sommeren.