Nysnø Stavanger
Nysnø Stavanger

Nysnø investerer i teknologiselskapet Disruptive Technologies

Publisert

Disruptive Technologies utvikler små sensorer på størrelsen med et frimerke. Sensorene har 15 års batteritid og utallige bruksområder som kan bidra til å redusere klimagassutslipp.

Disruptive Technologies produserer trådløse sensorer og har laget en løsning som er enkel, robust, skalerbar og sikker. Sensorene innhenter data kontinuerlig, og leverer innsikt til det analyseverktøyet brukeren ønsker. Det er stort globalt potensial for sensorløsningene blant annet innenfor eiendom, energi og helse, og selskapet har stor pågang fra kunder og samarbeidspartnere.

- Teknologien er spesielt interessant for Nysnø fordi den har anvendelsesområder innen energieffektivisering, ressursutnyttelse og utvikling av infrastruktur for fremtidens energisystemer, som igjen bidrar til reduserte klimagassutslipp. Disruptive Technologies sin sensorteknologi gir bred tilgang til relevante og pålitelige data, som gir kundene et godt beslutningsgrunnlag. Anvendelsesområdene er utallige, sier Eivind Egeland Olsen, Investeringsdirektør i Nysnø Klimainvesteringer i en pressemelding.

Sensorene har innebygd prosessering, radiokommunikasjon og et batteri med en varighet på opptil 15 år. Løsningen bidrar til bedre effektivitet, økt bærekraft og velferd. I dag har Disruptive distribuert over 30 700 sensorer og brukere mottar over 3 millioner datapunkter daglig.

- Bærekraft og en grønn profil er en grunnverdi i kulturen vår. Vi jobber mot en smartere, bedre verden, der vi kan hjelpe organisasjoner med å ta kloke valg basert på sikker data, og dermed redusere forbruket sitt drastisk, effektivisere, og øke velferden. Vi er svært stolte av å kunne samarbeide med Nysnø, sier Erik Fossum Færevaag, grunnlegger og adm.dir. i Disruptive Technologies.