Blir landets største på visualiseringer

Publisert

Mer enn 100 ansatte.

Visco AS i Stavanger har kjøpt byråene Octaga Visuals Solutions i Oslo og Visual Garden på Kongsberg. Selskapet er nå landets største visualiseringsbyrå med over 100 ansatte, skriver selskapet i en pressemelding.

Visco fremstår idag som en totalleverandør av visuelle produkter og tjenester. Nå slipper kundene å forholde seg til flere leverandører, og vil kunne spare både tid og kostnader.

Totalløsningen som Visco tilbyr har fått navnet ”Visualization Management” og inneholder skreddersydde løsninger innenfor:

 • Film, animasjon og illustrasjon
 • Virtual Reality
 • 3D-print
 • Interaktive presentasjoner
 • Gjennom langsiktige relasjoner støtter vi hele verdikjeden til våre oppdragsgivere. Det ligger en betydelig kost- og tidsbesparelse i å tenke helhetlig, fordi vi da kan gjenbruke visuelle byggeklosser og redusere oppstartstiden, sier administrerende direktør Øystein Stray i Visco.

  Etter 15 års drift er Visco en solid kunnskapsbedrift med spisskompetanse innenfor industriell visualisering. Selskapets hovedfokus er teknologibedrifter i bransjer hvor kompleksiteten er høy slik som innenfor olje og gass, maritime næringer, forsvar, luftfart, bilindustri og urban utvikling.

  Vi har en sjelden blanding av kompetanse innomhus. Vi har evnet å smelte sammen kreative historiefortellere, designere og estetikere med tekniske ingeniører og programmerere. I dette skjæringspunktet oppstår det fantastiske muligheter for å skape løsninger med høy nytteverdi for våre kunder, sier Øystein Stray.

  Etter at Visco nå har kjøpt Octaga Visuals Solutions og Visual Garden, har selskapet kapasitet til å betjene nye kunder, samt å utvide tjenestetilbudet mot eksisterende kunder som blant andre Statoil, Kongsberg Gruppen, FMC Technologies, ENI, Aker Solutions, Siemens, GE Oil & Gas og Höegh LNG.

  Visco bistår kundene med rådgivning og visualiseringsløsninger rettet mot salg og marked, trening og opplæring av ansatte, gjennomføring av byggeprosjekter, drift og vedlikehold av komplekse installasjoner.

  Selskapet er lokalisert med kontor i Haugesund og Bergen, i tillegg til større avdelinger i Stavanger, Oslo og Kongsberg– samt produksjonsstøtte i utlandet.