Havet utenfor Kristiansund 19931201: DRAUGEN ÅPNET. Draugen plattformen åpnes av kong Harald. Dette er den første plattformen for er i drift nord for Stadt. Bildet: Draugen-plattformen, detalj, flammer fra avbrenningstårnet for gass.  FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX
Havet utenfor Kristiansund 19931201: DRAUGEN ÅPNET. Draugen plattformen åpnes av kong Harald. Dette er den første plattformen for er i drift nord for Stadt. Bildet: Draugen-plattformen, detalj, flammer fra avbrenningstårnet for gass. FOTO: Jon Eeg / NTB / SCANPIX

Nye helikopterproblemer i Nordsjøen

Publisert

Kvitebjørn-plattformen i Nordsjøen er isolert på grunn av problemer med et helikopter, melder Statoil.

Ingen har kommet seg til eller fra plattformen siden mandag fordi helikopteret blokkerer landingsplassen, melder Bergensavisen.

Sikorsky-helikopteret fra CHC Helikopter Service har stått fast på Kvitebjørn på grunn av en oljelekkasje i girboksen. Feilen skal være utbedret, men testene som skal gjøres, har ikke blitt gjennomført på grunn av dårlig vær.

– Det er selvsagt betryggende at helikopterselskapet tar alle forholdsregler og foretar nødvendig testing, men det er også beklagelig for mannskapet som har fått et ufrivillig opphold på installasjonen, sier Morten Eek i Statoil til avisen fredag.

Tirsdag meldte CHC at alle norske helikoptre av typen Sikorsky S-92 som frakter oljearbeidere til plattformer i Nordsjøen, er satt på bakken. Årsaken er at et helikopter av denne typen spant rundt og skar hull i dekket under en landing på plattformen West Franklin på skotsk sokkel i romjula. Nå må alle helikoptrene inspiseres før neste flyging.

Helikopteret som styrtet ved Turøy utenfor Bergen i fjor, tilhørte også CHC. (©NTB)