Nytt om navn:

Ny toppsjef for et av Norge største strømnett

Ketil Tømmernes er ansatt som administrerende direktør i BKK Nett. Han får dermed ansvaret for 250.000 strømkunder og 27.500 kilometer strømnett på Vestlandet.

BKK Nett er et av Norges største strømnettselskap. I løpet av våren blir nettselskapene i Sunnfjord og Kvinnherad fusjonert inn i BKK. Selskapet vil da frakte strøm hjem til vestlendinger i 19 kommuner.- Klimaendringene påvirker strømnettet- Vi går fra å ha et bergensfokus til et vestlandsfokus. Samfunnsoppdraget vårt er unikt, siden vi har monopol på å frakte strøm hjem til folk. Klimaendringene vil påvirke hverdagen vår i BKK Nett, både med mer uvær som kan føre til strømbrudd, men også med den store elektrifiseringen av samfunnet. Disse endringene ruster vi oss for nå, sier Tømmernes. Han har vært konstituert i stillingen siden november.

Fornøyd styrelederStyreleder i BKK Nett, Magne Heimvik, er godt fornøyd med ansettelsen.

Om BKK Nett

  • Drifter og bygger strømnettet lokalt og regionalt i 19 kommuner på Vestlandet.
  • Sunnfjord Energi og Kvinnherad Energi blir del av BKK våren 2020.
  • Har 27.500 km strømnett og 250.000 kunder.
  • Eies av kraftkonsernet BKK AS.
  • BKK eies av 17 kommuner, samt Statkraft og lokale kraftlag.

- Vi hadde 23 gode kandidater fra hele landet til jobben. Etter en grundig ansettelsesprosess er vi godt fornøyd med at Ketil Tømmernes takket ja til jobben. Han har solid ledererfaring, og kjennskap til bransjen, sier Heimvik.

Ketil Tømmernes er utdannet ingeniør og økonom, i tillegg til utdanning innen strategisk ledelse. Han har hatt ledende stillinger iblant annet Hydro, Statoil, Enwa PMI og idretten.

Går inn i BKKs konsernledelseBKK Nett er heleid av kraftkonsernet BKK AS, som igjen eies av Statkraft, ett lokalt kraftlag og 18 vestlandskommuner fra Kvinnherad i sør til Sunnfjord i nord. Ketil Tømmernes blir dermed også en del av BKKs konsernledelse.- Med Ketil Tømmernes er strømnettet i de beste hender. Han kjenner BKK og Vestlandet godt, blant annet gjennom å ha ledet entreprenørselskapet vårt BKK Enotek i flere år, sier BKKs konsernsjef Jannicke Hilland.