Anders Lie Brenna er ansvarlig redaktør for enerWE.no, Vekst.media og Havbruk.media
Anders Lie Brenna er ansvarlig redaktør for enerWE.no, Vekst.media og Havbruk.media

Ny redaktør

Publisert

Fra og med i dag tar jeg over etter gründer Chul Christian Aamodt som ansvarlig redaktør for enerWE, Vekst.media og Havbruk.media. Det er noe jeg har gledet meg til i flere måneder, og det skal bli godt å endelig komme i gang.

Jeg kommer fra konsulentselskapet Knowit hvor jeg i nesten fire år har jobbet som forretningsutvikler og teknologievangelist. Før det har jeg jobbet både kommersielt og redaksjonelt i flere mediebedrifter. Jeg var blant annet nettsjef i Teknisk Ukeblad, redaksjonssjef i digi.no og har vært produktsjef for digitale annonser i Aftenposten. I tillegg har jeg vært skribent for medienettstedet Kampanje, og jeg har skrevet fagboken Digitalt kildevern for journalister. Ved siden av jobbene har jeg også vært leder av Stopp Datalagringsdirektivet og Digitalt personvern. Av utdanning har jeg en Master of Management fra Handelshøyskolen BI, og en bachelor i Kultur og samfunn fra NKS/HiOA.

Vi skriver om og for bransjen med en ambisjon om at vi også klarer å løfte viktige bransjesaker ut av bransjen og over til allmennheten og politikken. Vi er ikke et forbrukernettsted, men vi skal skrive om de viktige og tunge bransjesakene på en måte som gjør at også hvermansen får en forståelse av hva som skjer, hvorfor det skjer og hva som blir konsekvensene av det.

"Hva innebærer det?" er mitt favorittspørsmål, og dette spørsmålet skal vi stille flittig når vi går under overflaten på saker vi selv graver frem eller der vi følger opp andre mediers innledende pressedekning.

enerWE, Vekst.media og Havbruk.media er nettaviser som jobber etter Vær varsomplakaten og redaktørplakaten. Det betyr blant annet at vi har et klart skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Som ansvarlig redaktør jobber jeg utelukkende med det redaksjonelle arbeidet, samtidig som jeg har et overordnet ansvar for at det kommersielle innholdet er tydelig merket og at det ikke bryter med det presseetiske regelverket som vi forholder oss til.

Gjennom et medlemskap i TEAM enerWE kan våre medlemsbedrifter publisere sine egne artikler og videoer på enerWE.no, vekst.media og havbruk.media. Disse blir tydelig merket med ordet "annonse" eller "reklame", samt avsendernavn og merking på forsidebildet. I de kommersielle artiklene starter og avslutter vi også med en informasjonstekst om hvem som har skrevet artikkelen og at de er en kunde av enerWE. Det skal således ikke være noe tvil om hva som er redaksjonelt og hva som er kommersielt innhold hos oss.

Ettersom vi skriver om og for bransjen vil det hende at vi omtaler våre annonsører på redaksjonell plass. Disse artiklene skrives av redaksjonelt ansatte. Vi er også nøye på å informere når omtalte bedrifter er kunder av enerWE.

Som ansvarlig redaktør har jeg det fulle og hele redaksjonelle ansvaret for enerWE, samt for våre søsterpublikasjoner Vekst.media og Havbruk.media. I løpet av høsten kommer vi også til å lansere en ny digital kanal for IT-bransjen.

Dette blir en spennende høst for meg og for oss, og forhåpentligvis vil dere som lesere merke at vi nå girer opp satsingen vår. Hvis dere har tips eller innspill til hva vi kan eller bør skrive om, er det bare å ta kontakt. Dere når meg på [email protected] eller på 90077860.

Vi snakkes!