Turøy  20160429.Rotorbladet fra det styrtede helikopteret ligger på bakken. Fredag kveld pågår det fremdeles søk i området hvor et helikopter med 13 personer gikk ned tidligere på dagen på Turøy, utenfor Bergen.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Turøy 20160429.Rotorbladet fra det styrtede helikopteret ligger på bakken. Fredag kveld pågår det fremdeles søk i området hvor et helikopter med 13 personer gikk ned tidligere på dagen på Turøy, utenfor Bergen.Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Ny rapport om Turøy-ulykken med Super Puma kommer i april

Publisert

Havarikommisjonen kommer med en ny foreløpig rapport om Turøy-ulykken 29. april - på dagen ett år etter den fatale helikopterstyrten.

Granskingsarbeidet etter ulykken er omfattende og komplisert, opplyser Statens havarikommisjon for transport. Det fortsetter med høyt aktivitetsnivå, men omfanget og kompleksiteten gjør det umulig å anslå et tidspunkt for når den endelige rapporten blir ferdig.

"Havarikommisjonen har til hensikt å utgi en ny foreløpig rapport 29. april 2017, med mindre det gjøres betydelig nye funn som nødvendiggjør en foreløpig rapport i mellomtiden", heter det i en fersk statusoppdatering.

Alle de 13 personene om bord mistet livet da det såkalte Super Puma-helikopteret mistet hovedrotoren og styrtet på en holme sør for Turøy utenfor Bergen 29. april i fjor. Helikopteret var på vei fra Gullfaks-feltet i Nordsjøen til Flesland da ulykken skjedde.

Fra før er det avdekket at ulykken var resultat av et utmattingsbrudd i ett av planetgirene i hovedgirboksen til helikopteret. Havarikommisjonen har ennå ikke avsluttet arbeidet med å kartlegge og forstå hvorfor utmattingssprekken oppsto og fikk utvikle seg.

Den forrige foreløpige rapporten fra Havarikommisjonen kom i juni i fjor. Politiet var i desember ferdig med sin gransking av ulykken uten å finne noe straffbart, men etterforskningen blir ikke formelt avsluttet før kommisjonen har levert sin endelige rapport.

(©NTB)