Oslo  20170619.Statsråd Vidar Helgesen (t.h.) og biskop Gunnar Stålsett deltar under lanseringen av et internasjonalt, interreligiøst initiativ for klima og regnskog på Nobels Fredssenter.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo 20170619.Statsråd Vidar Helgesen (t.h.) og biskop Gunnar Stålsett deltar under lanseringen av et internasjonalt, interreligiøst initiativ for klima og regnskog på Nobels Fredssenter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ny planretningslinje om klimatilpasning ut på høring

Publisert

Regjeringen vil sikre klare retningslinjer for hvordan kommunenes skal tilpasse seg et våtere og varmere klima i årene framover.

Klima- og miljødepartementet har sendt på høring et forslag til en ny statlig retningslinje for klimatilpasning i planleggingen.

– Det viktigste vi gjør, er å få ned klimagassutslippene. Men vi må også tilpasse oss det endrede klimaet som vi allerede opplever og som vi vil oppleve enda kraftigere i årene fremover. Retningslinjene vil gi et tydelig signal om at klimatilpasning er et viktig hensyn i planleggingen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).

I en pressemelding skriver departementet at med fortsatt raskt økende klimagassutslipp, kommer Norge fram mot år 2100 til å få et varmere klima, med blant annet mer nedbør og hyppigere tilfeller av kraftig nedbør over kort tid.

Klima- og miljødepartementet har jobbet sammen med Kommunal- og moderniseringsdepartementet for å utvikle statlige retningslinjer, som skal legges til grunn ved statlig, regional og kommunal planlegging.

Høringsfristen er satt til 1. desember.

(©NTB)