Lillestr¯m  20170809.NM menn, 4. runde. Lillestr¯m-Troms¯. ≈rÂsen Stadion.Det regner kraftig p ≈rÂsen Stadion, publikum finner alternative veier inn til stadion.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Lillestr¯m 20170809.NM menn, 4. runde. Lillestr¯m-Troms¯. ≈rÂsen Stadion.Det regner kraftig p ≈rÂsen Stadion, publikum finner alternative veier inn til stadion.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ny kulderekord i Hedmark – normaltemperaturer i resten av landet

Publisert

Temperaturen har vært nær normalen over hele landet i august. Men på en enkeltmåling i Hedmark ble det målt -5,1 grader – ny kulderekord på denne tiden.

Snittemperaturen lå nær normalen i hele landet, men noen steder på Vestlandet og kysten av Trøndelag ble det målt avvik på 1-1,5 grader, ifølge Meteorologisk institutt.

Varmest var det ved Færder Fyr i Vestfold, hvor det ble målt en snittemperatur på 16,4 grader, etterfulgt av Strømtangen fyr i Østfold (16,2 grader) og Drammen i Buskerud og Svenner fyr i Vestfold (16,0).

Kaldest var det på Juvasshøe i Oppland (2,8 grader i snitt), Gaustatoppen i Telemark (3,3 grader) og Spørteggbu i Sogn og Fjordane (4,0 grader).

Den høyeste målingen i landet var på 25,9 grader (10. august i Lier i Buskerud). Vi må tilbake til 1998 for å finne en lavere verdi for månedens høyeste temperatur i august (25,7 grader i Sauda i Rogaland).

27. august ble det satt ny kulderekord for Hedmark i august. Da var det -5,1 grader på målestasjonen Folldal – Fredheim.

Månedsnedbøren var 130 prosent av normalen.

– Relativt mest nedbør fikk enkelte stasjoner i Akershus og Oslo med 225–275 prosent av normalen. Flere stasjoner på Vestlandet fikk 50–75 prosent av den normale nedbøren, opplyser Meteorologisk institutt.

(©NTB)