Ny aktør på norsk sokkel

Publisert

Olje- og energidepartementet forteller på sin hjemmeside at de har godkjent at britiske Chrysaor kjøper en 15 prosent andel i Grevling-funnet i Nordsjøen.

- Dette er selskapets første tillatelse på norsk sokkel. De har ambisjoner om å vokse videre i Norge og etter hvert bli operatør, skriver departementet.

Chryasor har vært aktive på den britiske sokkelen i ti år hvor de har jobbet med 21 brønner fordelt på 8 felt. De regner med å produsere litt over 360 millioner oljeekvivalenter i løpet av inneværende år. Selskapet har 400 ansatte.

- Det å bygge vår posisjon på den norske sokkelen er en nøkkelkomponent i vår strategi for å bli et markedsledende nordeuropeisk lete- og utvinningsselskap. Denne lisensen er et viktig første steg for våre vekstambisjoner, sier Phil Kirk, administrerende direktør i Chysaor,  i en pressemelding.

Det er nå markant flere aktører på norsk sokkel enn ved årtusenskiftet.

- På norsk sokkel har vi i dag et bredt spekter av aktører som viser både evne og vilje til å videreutvikle norsk sokkel. Et mangfold av selskaper med ulike ideer og ulik kompetanse er viktig for å skape størst mulig verdier fra våre olje- og gassressurser, skriver departementet.

Olje- og energidepartementets oversikt over antall aktører på norsk sokkel.
Olje- og energidepartementets oversikt over antall aktører på norsk sokkel.