Ny administrerende direktør i Lyse Energisalg

Publisert

Trude Marit Risnes er ansatt som ny administrerende direktør i Lyse Energisalg med oppstart i september, skriver selskapet i en pressemelding.

Den nytilsatte administrerende direktøren er opprinnelig fra Farsund, er 42 år, er gift og har to barn. Hun bor sentralt i Stavanger og er ofte å se rundt Mosvannet, på løpetur med hunden.

Risnes tar over ledelsen av Lyse Energisalg i september, etter Anders Thingbø som gikk til Zaptec i vår. Risnes kommer fra stillingen som Direktør for Innbygger- og samfunnskontakt i Stavanger Kommune der hun blant annet har hatt ansvar for kultur, næring, Smartby, Innbyggerservice, Kommunikasjon og Politisk sekretariat. Denne stillingen har Risnes hatt siden november i fjor.

- Vi er glad for at Trude Marit har takket ja til å bli vår nye administrerende direktør i Energisalg. Hun har bred erfaring fra kundeorienterte virksomheter og er en entusiastisk leder. Vi ser veldig fram til å få henne med på laget, sier konserndirektør Energi, Leiv Ingve Ørke.

Risnes har hatt ulike lederstillinger siden hun var 26 år, også topplederstillinger, da hun var i den norske konsernledelsen i Nordea. Etter mange år i bank har veien ført henne videre til blant annet Stavanger Symfoniorkester der hun var administrerende direktør i seks år og bidro til en stor omveltning for orkesteret som under hennes ledelse fremstod på en ny og forfriskende måte.

– Jobben i SSO grunnet i min forkjærlighet for prestasjonsmiljø – det å lede topputøvere inne musikk var utrolig kjekt og ekstremt lærerikt. Risnes har i tillegg flere styreverv, blant annet i Sjukehusapoteka Vest, Nordic Edge.

- Jeg har hatt en veldig spennende og svært lærerik periode i Stavanger kommune og hadde ingen planer om å forlate denne stillingen, men da jeg fikk tilbud om å denne rollen måtte jeg gå noen runder med meg selv for å finne den riktige løsningen. Utfordringen med å lede et selskap der god forretningsutvikling og riktig kundetilnærming er så viktig, ble litt for fristende for meg, sier Trude Marit Risnes.

Lokale Lyse

Risnes har gjennom mange år av sitt yrkesliv bodd og jobbet i Oslo. Når hun etter hvert har vendt til Stavanger har hun søkt etter roller som betyr noe for regionen. Stillingen hun kommer fra gjør i aller høyeste grad det, og dette var også noe som trigget når det gjaldt stillingen i Lyse.

- Det å jobbe på hovedkontoret betyr en hel del for meg. Lyse har hovedkontor i Stavanger og er for regionen. Det har vært avgjørende for meg, sier hun. Jeg har et utrolig godt inntrykk av Lyse, et konsern som jeg ser balanserer drift og som har muskler til innovasjon og utvikling.

Nå ser hun fram til å møte nye kolleger som skal lære henne mer om energiproduktene i Lyse Energisalg.

- Jeg har alltid vært en forkjemper for forretningsutvikling – dette var også den første jobben jeg hadde i Nordea. Jeg har også en forkjærlighet for den kommersielle siden av det, noe jeg tror vil komme godt med her, sier hun og smiler. Risnes har en Master i ledelse og Cand. mag fra Oslo med prosjektledelse, pedagogikk og kunsthistorie.