Vest- og Sør-Norge betalte halvparten av Midt- og Nord-Norge i strømpris

Snøsmeltingen får æren for at nordmenn fikk rekordlav strømpris i forrige uke.

Publisert
Animert_strompris_uke22.gif

Som enerWE kunne rapportere tidligere denne uken, så var strømprisene historisk lave i forrige uke.

I sin ukentlige kraftsituasjonsrapport skriver NVE at strømprisen ble presset ned som følge av at snøsmeltingen er i gang, og at det fører til at magasinene fylles opp.

Samtidig var det store prisforskjeller avhengig av hvor i landet man bor, selv om absolutt alle nordmenn fikk glede av veldig lave strømpriser.

Best ut av det kom Sør- og Vest-Norge med en gjennomsnittlig strømpris helt nede på 2,59 øre/kWh. Dette er den laveste strømprisen siden 2000.

I Midt- og Nord-Norge måtte strømkundene betale dobbelt så mye, men det var likevel snakk om en ekstremt lav strømpris. Der endte snittprisen på 5,20 øre/kWh.

Fyllingsgraden i vannmagasinene ligger nå på 36,0 prosent. det er markant under mediannivået på 49,3 prosent, men det er likevel mye med tanke på at snøsmeltingen nettopp har startet.

Ifølge kraftsituasjonsrapporten er det nå et totalt snølager tilsvarende 72 TWh, og det er hele 41 TWh mer enn normalt. Det forventes at det i løpet av inneværende uke vil smelte snø tilsvarende 10 TWh, og mye av det vil ende i vannmagasinene.

Forøvrig justerte også NVE opp den totale estimerte kapasiteten i norske vannmagasiner i dag. Det var en marginal justering fra 86,9 TWh til 87,0 TWh.

Det betyr at elspotområdene nå har en beregnet kapasitet tilsvarende disse nivåene:

  • Elspotområde NO1: 5,9 TWh
  • Elspotområde NO2: 33,9 TWh
  • Elspotområde NO3: 9,1 TWh
  • Elspotområde NO4: 20,8 TWh
  • Elspotområde NO5: 17,3 TWh

Her kan du laste ned og lese kraftsituasjonsrapporten for uke 22.