Strømprisen falt, og NorNed-kabalen er midlertidig stengt ned

Strømprisen falt med 22 prosent i uke 22.

Publisert Sist oppdatert
Animert_strompris_uke3.gif

NVE skriver i sin ukentlige kraftsituasjonsrapport at varmere temperaturer over hele Norge, bortsett fra Nord- Norge, bidro til et redusert norsk strømforbruk. Det sørget for at strømprisen falt med 22 prosent fra uken før, til en snittpris på 39,9 øre/kWh i uke tre.

Strømprisene i sør, øst og vest fulgte i stor grad strømprisene i Sverige og kontinentet. Midt- og Nord-Norge hadde perioder med lavere strømpriser.

Kapasiteten på utenlandskablene ble fullt utnyttet, og som følge av innesperret kraft holdt prisene seg lavere i andre områder. På slutten av uken var det også begrensninger på eksportkapasiteten på utenlandskablene som følge av en feil i strømnettet.

NorNed-kabelen til og fra Nederland er tatt ut av drift som følge av feil, og den forventes ikke å være oppe og gå igjen før i april.

Ved utgangen av fjoråret var fyllingsgraden i de norske vannmagasinene rekordhøye, men så langt i år har de blitt tappet kraftig ned. Ved utgangen av uke tre lå fyllingsgraden på 71,6 prosent. Det er en nedgang på 2,7 prosentpoeng fra uken før.

Likevel er fyllingsgraden kun 0,9 prosentpoeng under rekorden for fyllingsgraden.

Her kan du laste ned og lese kraftsituasjonsrapporten for uke tre.