Mildvær ga lavere strømpriser

Norske strømpriser falt 30 og 17 prosent, avhengig av hvor man bor i landet.

Publisert
Animert_strompris_uke7.gif

NVE skriver i sin ukentlige kratfsituasjonsrapport at temperaturen økte i forrige uke etter en lengre periode med lave temperaturer i store deler av landet. Dette reduserte det norske strømforbruket i uke 7 med hele 406 GHw sammenlignet med uken før.

Snittprisen på strøm gikk ned, og endte på 44,8 øre/kWh. Størst nedgang var det i Øst- og Vest-Norge med en nedgang på 30 prosent, mens Midt-Norge og Nord-Norge hadde en prisnedgang på 17 prosent.

Fortsatt lave temperaturer i nord bidro til at strømforbruket holdt seg stabilt, og at prisene ikke falt like mye som i resten av landet.

Fra og med 18. februar blir det tatt hensyn til et nettap på 2,9 prosent på Skagerak-kablene mellom Norge og Danmark. Det betyr at det ikke vil flyte strøm mellom Sør-Norge og Danmark før prisforskjellene er store nok til å dekke opp for det prosentvise tapet.

Fyllingsgraden i vannmagasinene gikk ned med 3,1 prosentpoeng, og ved utgangen av uke 7 lå fyllingsgraden på 56,3 prosent. Det er fortsatt over mediannivået som ligger på 50,7 prosent.

Her kan du laste ned og lese kraftsituasjonsrapporten for uke 7.

Powered by Labrador CMS