Kaldere vær førte til 9 prosent høyere strømforbruk

Strømprisen lå på 39-40 øre/kWh.

Publisert

I uke 44 ble det tydelig at Norge går over fra høst til vinter. Det ble kaldere vær i store deler av landet, og ettersom Norge bruker mye strøm til oppvarming resulterte det i økt strømforbruk.

Merk at dette var uken før. I inneværende uke har temperaturen falt ytterligere mange steder i landet, noe som har ført til et kraftig prishopp i strømprisen. Det kommer imidlertid ikke med i denne kraftsituasjonsrapporten.

NVE skriver i kraftsituasjonsrapporten for uke 44 at kaldere vær førte til at strømforbruket økte med 9 prosent samtidig som strømproduksjonen økte med 12 prosent. Strømforbruket var større enn produksjonen, og differansen ble dekket av strømimport fra nabolanNedgang i magasinfyllinga.

Her må det påpekes at enerWE mandag skrev at Norge hadde netto eksportoverskudd. Det viser seg dermed å være feil. Dette henger trolig sammen det automatiske systemet enerWE har utviklet for å å samle inn data fra Nord Pool, og vi vil sjekke det ut før neste ukes rapportering.

NVE skriver videre at strømprisen i Norge lå på 39-40 øre/kWh, og at det var en økning på 2-3 øre/kWh fra uken før.

Vannmagasinene har nå en fyllingsgrad på 80,0 prosent, og det er en nedgang på 1,3 prosentpoeng. Dette er litt lavere enn mediannivået på 84,6 prosent for denne tiden av året, men er innenfor normalen.

Her kan du laste ned og lese kraftssituasjonsrapporten for uke 44.

Animert_stromimporteksport_uk44.gif
Animert_strompris_uk44.gif