Høyeste strømforbruk siden 2008

Selv om det ble rekorder i enkelttimer, ble det ikke rekordhøy strømproduksjon eller strømforbruk på ukesbasis.

Publisert
Animert_strompris_uke2.gif

I sin ukentlige kraftsituasjonsrapport skriver NVE at temperaturene fortsatte å falle i årets andre uke, og at det bidro til et kraftig økt strømforbruk.

Så ble det da også satt ny rekord i strømforbruk i en enkelttime i fredag i forrige uke. På ukesbasis ble det imidlertid ikke rekord, selv om det var nære på. Ifølge NVE må man helt tilbake til 2008 for å finne en uke der det totale norske strømforbruket over en uke var høyere.

Det ble også satt produksjonsrekord i forrige uke. Det skjedde i en enkelttime på lørdag ettermiddag. Det holdt imidlertid ikke til å sette ukesrekord. Den totale norske strømproduksjonen var likevel lavere enn i årets første uke, og det var også en nedgang i Norges netto eksport av strøm.

Fyllingsgraden i vannmagasinene gikk ned med hele 3,6 prosentpoeng, og endte på 74,6 prosent. Det er 1,0 prosentpoeng under det høyeste som er registrert for uke to, og det er det tredje høyeste nivået som er registrert i NVEs statistikk.

Årets andre uke har den tredje høyeste fyllingsgraden i statistikken til NVE.
Årets andre uke har den tredje høyeste fyllingsgraden i statistikken til NVE.

Snittprisen på strøm i Nord-Norge oppgis av NVE til å utgjøre 43,4 øre/kWh. Det er 50 prosent høyere enn i uken før. Det er likevel markant lavere enn resten av landet, som hadde en snittpris på 56 øre/kWh.

Her kan du laste ned og lese kraftsituasjonsrapporten for uke to.