Ny rekordeksport av strøm

Utenlandskablene utnyttes maksimalt for å ta unna all strømmen som produseres.

Publisert
Animert_strompris_uke41.gif

I sin ukentlige kraftsituasjonsrapport skriver NVE at det nok en gang ble satt ukesrekord for eksport av strøm fra Norge.

De viser til at tallene viste en netto eksport av strøm på 772 GWh i uke 41, og det betyr at så og si all kapasitet på utenlandskablene ble utnyttet maksimalt.

Dette henger selvsagt sammen med at det er rekordmye vann i vannmagasinene, og at vannkraftverkene derfor må produsere så mye de kan for å hindre at det skal renne over og skape flomsituasjoner.

Fyllingsgraden i de norske vannmagasinene ligger nå på 95,0 prosent, og det var en økning på 0,5 prosentpoeng fra uken før. I elspotområde 1 (Øst-Norge) var fyllingsgraden helt oppe på 98,7 prosent.

Som enerWE rapporterte på mandag, lå strømprisen i forrige uke i snitt på 9,6 øre/kWh. Det var en jevn prisøkning gjennom uken, og strømprisen økte mest i Sør- og Vest-Norge. Der gikk den fra 5,3 øre/kWh på mandag til 17,8 øre/kWh på søndag i forrige uke.

NVE skriver at varsler om tørrere og kaldere vær påvirket strømprisene, men de viser samtidig til at den fortsatt er markant lavere enn på samme tid i fjor.

Her kan du laste ned og lese kraftsituasjonsrapporten for uke 41.