Strømmåler. Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Strømmåler. Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Lavt strømforbruk og høy strømeksport

Så langt i år har Norge brukt 1,1 TWh mindre strøm enn på samme tid i fjor.

Publisert
Animert_strompris_uke10.gif

I sin ukentlige kraftsituasjonsrapport skriver NVE at uke 10 ble preget av lavt strømforbruk og høy nettoeksport av strøm.

Som enerWE skrev på mandag, så var det en uke med lev strømpris i Norge, samtidig som våre naboland hadde betydelig høyere strømpris.

Vinteren i år har vært preget av varmt vær, og forrige uke var intet unntak. NVE skriver at mildt vær i store deler av landet førte til lavere strømforbruk. Så langt i år er strømforbruket 1,1 TWh lavere enn på samme tid i fjor, og det tilsvarer en nedgang på 3,8 prosent.

Med store prisforskjeller mellom Norge og våre naboland samtidig som vannmagasinene er velfylte, lå alt tilrette for strømeksport. NVE skriver at uke 10 var uken med høyest nettoeksport av strøm så langt i år.

Animert_strompris_Norge_uke10.gif

Det forklares også med at den andre av tre utenlandskabler i Oslofjorden nå er tilbake i drift etter at de har hatt redusert kapasitet. Det er imidlertid fortsatt usikkert når den tredje er ferdig reparert.

Fyllingsgraden i de norske vannmagasinene gikk ned med 2,7 prosentpoeng, og er nå på 50,1 prosent. Det er fortsatt markant over mediannivået for denne tiden. Det ligger på 44,0 prosent.

Her kan du laste ned og lese kraftsituasjonsrapporten for uke 10.