Nest høyeste ukentlige strømforbruk

Uke seks kunne også by på rekordhøy strømpris i Bergen og resten av elspotområde 5.

Publisert
Animert_StromforbrukProduksjon_Uke6.gif

I sin ukentlige kraftsituasjonsrapport skriver NVE at forrige uke ble preget av at det kalde været holdt seg, og at det fredag i forrige uke ble satt ny forbruksrekord. Da ble det brukt 25.240 MWh på én enkelttime.

Det ble også nesten ny rekord i ukentlig strømforbruk. Uke seks hadde det nest høyeste strømforbruket noen gang, med et totalt strømforbruk på 3788 GWh.

Snittprisen for strøm i Norge endte på 60 øre/kWh, og i enkelttimen fra 08:00 til 09:00 var prisen i Elspotområde 1 (Sør-Norge) og elspotområde 5 (Vestlandet) oppe i 2,40 kr/kWh. Det er den høyeste prisen som er registrert i Bergen og elspotområde 5 siden prisområdet ble satt i 2010.

Samtidig som strømprisen var høy, steg også prisen på klimakvoter til over 400 kroner per tonn med CO2-utslipp. Det skjer som en følge av kaldt vær over store deler av Europa de siste månedene, noe som har ført til økt bruk av kullkraft og gasskraft. Dermed må de kjøpe flere klimakvoter, og det påvirker strømprisen i våre tilknyttede naboland.

Fyllingsgraden i de norske vannmagasinene sank med 3,7 prosentpoeng, og er nå nede i 59,7 prosent. Det er fortsatt over normalnivået for denne tiden av året. Medianverdien for de siste 20 årene ligger på 53,3 prosent.