Volker Krey at Energy Transition conference 2017 Strategies for a sustainable energy future7 March at Clarion Hotel & Congress, TrondheimFoto: OLE MARTIN WOLD
Volker Krey at Energy Transition conference 2017 Strategies for a sustainable energy future7 March at Clarion Hotel & Congress, TrondheimFoto: OLE MARTIN WOLD

NTNU ansetter professor II for å styrke internasjonalt samarbeid på klimaforskning og energiomstilling

Publisert

NTNU styrker sitt internasjonale samarbeid på klimaforskning og energiomstilling

NTNU Energi forteller i en pressemelding at Volker Krey fra International Institute of Applied Systems Analysis (IIASA) har blitt ansatt som professor II ved NTNU Energy Transition Initiative og Program for industriell økologi (IndEcol).

- Jeg er svært glad for å være tilsluttet NTNU og samarbeide med verdensledende forskere innenfor industriell økologi og energiomstilling. I tillegg ser jeg veldig fram til å få arbeide med talentfulle studenter på NTNU om tverrfaglig forskning relatert til bærekraftige, lav-karbon energisystem, sier Krey.

Professor Krey har allerede en sterkt tilknytning til NTNU, etter å ha deltatt på Energy Transition-konferansen både i 2017 og 2018, og på flere workshoper innenfor NTNU Energy Transition Initiative. Han har sin base i Østerrike, ved IIASA, som er et uavhengig forskningsinstitutt som driver forskning rettet mot samfunnsutfordringer på et globalt nivå, slik som klimaendring, energisikkerhet og bærekraftig utvikling.

- Samarbeidet med IIASA og Volker Kreys ansettelse som professor II ved NTNU styrker ytterligere vår ambisjon om å bygge kunnskap og være verdens ledende miljø for forskning i grenseflaten mellom klimapolitikk og energipolitikk, sier Asgeir Tomasgard, direktør for NTNU Energy Transition Initiative.

Volker Krey’s viktigste forskningsinteresser er integrerte klimamodeller (Integrated Assessement Modeling – IAM) og koblingene til FNs bærekraftsmål, slik som slik som reduksjon av luftforurensning og vannforbruk, og forbedret energitilgang og matsikkerhet. Forskningen hans fokuserer på utvikling og anvendelse av integrerte klimamodeller med ulike regionale fokus (fra nasjonal til global skala) og tidshorisonter.

- Vi er veldig glade for å kunne ønske Volker Krey velkommen til NTNU Energy Transition Initiative og Industriell Økologi-programmet. Hans verdensledende kompetanse på omstillingen av den globale energisektoren kombinert med vår kompetanse innenfor industriell økologi åpner for unike muligheter for ny forskning. Vi er også veldig fornøyde med å styrke vår forbindelse med IIASA og ser framover til mer samarbeid i årene som kommer, sier professor Strømman, direktør for industriell økologi-programmet ved NTNU.