USA sanksjonerer personer for oljeleveranser til Syria

Fire personer og fem organisasjoner rammet av sanksjonene.

USAs finansdepartement innfører økonomiske sanksjoner mot personer og organisasjoner de mener bidrar til oljehandel og finansiering for Syrias regjering.

I alt er fire personer og fem organisasjoner rammet av sanksjonene. En av dem er Muhammad al-Qatirji og hans lastebilselskap, som amerikanske myndigheter mener har lagt til rette for oljehandel mellom det syriske regimet og terrorgruppen IS.

Selskapet har operert i Syria, Libanon og De forente arabiske emirater for å sikre levering av olje til Syria, også via IS, ifølge USA, til tross for at de offisielt er fiender i krigen i landet.

– Millioner av uskyldige mennesker i Idlib-provinsen lever for tiden med en overhengende trussel fra Assad-regimet, støttet av Iran og Russland, under dekke av å skulle angripe IS. Samtidig har Assad-regimet en historie for å drive byttehandel med terrorgruppen, sier finansminister Steven Mnuchin i en pressemelding, der den syriske regjeringen beskrives som «morderisk».

Et annet selskap som rammes av USAs nyeste sanksjoner, er Abar Petroleum Service, som anklages for å ha levert olje for 30 millioner dollar til Syria i fjor.

Sanksjonene innebærer at selskapene og personene mister tilgang til sine økonomiske midler i USA. Samtidig blir det forbudt for amerikanere å handle med dem.

(©NTB)