To nye styremedlemmer i Equinor

Jon Erik Reinhardsen er gjenvalgt som styreleder.

Bedriftsforsamlingen i Equinor har valgt Anne Drinkwater og Jonathan Lewis inn i Equinors styre. Jon Erik Reinhardsen er gjenvalgt som styreleder.

Selskapet, som tidligere het Statoil, gjenvalgte Roy Franklin som styrets nestleder. Jeroen van der Veer, Wenche Agerup, Bjørn Tore Godal og Rebekka Glasser Herlofsen ble også gjenvalgt som aksjonærvalgte styremedlemmer i Equinor.

Drinkwater, som er brite, har hatt flere ulike lederstillinger i oljegiganten BP, og var blant annet konsernsjef i BP Canada mellom 2009 og 2012. De siste årene har hun blant annet hatt styreverv i Tullow Oil og Aker Solutions.

Lewis som også er britisk statsborger, er konsernsjef i Capita, og har 30 års erfaring fra store, multinasjonale selskaper innen teknologisk industri. Han har blant annet hatt flere lederstillinger i Halliburton der han jobbet fra 1996 til 2016.

Valget av aksjonærvalgte medlemmer til styret er gjort med virkning fra 1. juli 2018 og gjelder fram til neste ordinære valg av styrets aksjonærvalgte medlemmer til styret i 2019.

(©NTB)