Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tåke skaper problemer for helikoptertrafikken i Nordsjøen

– Det er fortsatt mye tåke, men vi ser rom for flyginger.

Publisert

Tåke i Nordsjøen skaper trøbbel for helikoptertrafikken til og fra oljeplattformer, men noe lettere vær fører til rom for flyginger torsdag.

Tåken som førte til full stans i helikoptertrafikken til oljeplattformene torsdag har lettet noe. Fram til rundt klokken 15 har ingen helikoptre kunne tatt av fra Bergen, Florø, Kristiansund eller Brønnøysund.

– Det er fortsatt mye tåke, men vi ser rom for flyginger. Vi gjør unna noen når været tillater det, sier pressetalsmann for norsk sokkel Morten Eek i Equinor til NRK torsdag ettermiddag.

Tidligere opplyste Eek at rundt 2.000 passasjerer som enten skal reise ut eller hjem fra plattformene må smøre seg med tålmodighet. Fremdeles er det uvisst hvor mange som får reise i torsdag.

– Det er for tidlig å si hvor mange turer vi klarer å ta unna i dag. Vi er innstilt på å fly forsinkede turer utover 17. mai og inn mot helgen også, sier Eek.

Tåken har ligget tett over store deler av Nordsjøen og i Norskehavet i flere dager, og Eek understreker at dette har skapt utfordringer hele uken.

Foreløpige prognoser viser at tåken skal lette i løpet av ettermiddagen, men ifølge vakthavende meteorolog Frode Hassel ved Meteorologisk institutt er det vanskelig å spå noe nøyaktig.

– Havtåke har en tendens til å leve sitt eget liv, så det er vanskelig å si sikkert hva som kommer til å skje, sier han til kanalen.

(©NTB)