Ryanair mener oljeprisen vil knekke konkurrentene

Ryanair-sjefen Michael O’Leary hevder at økte oljepriser vil ta knekken på både SAS og Norwegian.

Lavprisflyselskapet Ryanairs resultater viser en nedgang i overskuddet på 7 prosent, tross flere passasjerer. Ryanair-sjefen spår likevel konkurrentenes død.

Ryanair-sjefen Michael O’Leary hevder at økte oljepriser vil ta knekken på både SAS og Norwegian, melder Bloomberg.

– Vi får en vinter preget av prisfall. Du kommer til å se konkurser denne vinteren. Det blir nok en fire-fem år lang nedtur for industrien, sier Ryanair-sjefen Michael O’Leary til TV-kanalen CNBC, skriver Ritzau.

Seksmånedersresultatet viser en nedgang i fortjenesten på 7 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Flyselskapet forklarer dette med høyere utgifter til drivstoff og lønninger, samt streiker og lavere billettpriser. Dessuten kom påsken tidlig i år.

Fortjenesten var på 1,2 milliarder euro (omtrent 11,5 milliarder kroner) mot 1,29 milliarder euro (omtrent 12.2 milliarder kroner) for samme periode i fjor.

– Rutene våre ble gjentatte ganger rammet av streik blant flygeledere, i så måte har det vært den verste sommeren noensinne, sier Ryanair-sjefen Michael O’Leary.

Han understreker at den såkalte kabinfaktoren, som viser hvor mange flyseter som til enhver tid er i bruk, var uendret på 96 prosent.

(©NTB)