Riggselskapet Dolphin Drilling reddes fra konkurs

– Dette betyr at Dolphin Drilling er reddet.

Riggselskapet dolphin Drilling har i mange måneder jobbet med å finne en vei ut av krisen. Nå er en løsning klar, og selskapet reddes fra konkurs.

– Dette betyr at Dolphin Drilling er reddet. Det er gode nyheter for ansatte og hele selskapet, som har vært i en låst situasjon, sier Bjørnar Iversen til Sysla. Han overtar som administrerende direktør i selskapet, mens Jørgen Peter Rasmussen, som tidligere har vært toppsjef i Archer og Schlumberger, blir styreleder.

Riggselskapet het inntil slutten av desember Fred. Olsen Energy. Selskapet har stått i fare for å gå konkurs på grunn av skyhøy gjeld og rigger uten oppdrag. I 14 måneder er det blitt jobbet for å finne en utgang på krisen.

I korte trekk går løsningen ut på at de sikrede kreditorene omgjør sin gjeld til aksjer i selskapet. Storbanker som DNB, SEB, Danske Bank og Swedbank, samt ulike fond, blir nå selskapets nye hovedeiere som samtidig går inn med frisk kapital. Planen er å ta det nye selskapet av børs, ifølge avisen.

Etter at den nye løsningen er på plass, vil selskapets samlede gjeld kuttes fra om lag 6,5 milliarder kroner til 250 millioner.

– Selskapet har ligget helt nede uten oppgaver og med enorm gjeld. Det har også gjort noe med kundene, som vegrer seg fra å gjøre forretninger. Nå blir selskapet i praksis gjeldfritt med god likviditet. Dermed rydder vi bordet og er åpne for butikk, sier Iversen.

(©NTB)