Oslo  20180516.Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).PortrettFoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
Oslo 20180516.Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).PortrettFoto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Regjeringen: 430 grønne millioner ekstra

– Pengene går til tiltak som støtter oppunder innsatsen for renere teknologi og lavere utslipp.

Publisert

Satsingen på klima og miljø økes med 430 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett, ifølge regjeringen.

– Pengene går til tiltak som støtter oppunder innsatsen for renere teknologi og lavere utslipp, på tvers av flere sektorer, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) i en uttalelse.

Mesteparten av de ekstra pengene går til undersøkelser av havbunnen i et område i Nordsjøen hvor det kan være mulig å lagre CO2.

I tillegg skal en ny ordning bidra til innsamling og destruksjon av svært kraftige klimagasser av typen HFK og PFK. Bevilgningen til ordningen økes nå med 22,5 millioner til 100 millioner kroner totalt.

En rekke tiltak er blitt lekket før revidert nasjonalbudsjett offisielt ble lagt fram tirsdag. Blant disse er 100 millioner ekstra til klimainvesteringsfondet Nysnø og 25 millioner til fylkeskommunene for å støtte omlegging til hurtigbåter med nullutslipp.

Regjeringen styrker også vedlikeholdet av jernbanen mellom Asker og Lillestrøm og innsatsen for å opprettholde godstransport med tog.

Samtidig kuttes hele 511 millioner fra bevilgningen til planlegging av Ringeriksbanen og E16 mellom Bærum og Hønefoss. Årsaken er at planleggingen av prosjektet er forsinket.

(©NTB)