Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Norskeid tankskip i brann etter angivelig angrep i Omanbukta

Det John Fredriksen-eide tankskipet Front Altair står i brann i Omanbukta etter at det angivelig skal ha blitt utsatt for et angrep, melder Bloomberg.

Publisert Sist oppdatert

Skipet hadde lastet olje i havnebyen Fujairah i Emiratene og satte deretter kursen til sjøs. Senere kom melding om at det sto i brann, ifølge kilder som Bloomberg siterer.

Kilder i området sier ifølge bransjeavisa TradeWinds at Front Altair er evakuert, og at hele besetningen er brakt over til nærmeste fartøy, som er lasteskipet Hyundai Dubai.

Også et annet tankskip skal være utsatt for et angrep i området.

Oljeprisen stiger etter hendelsen.

Data fra MarineTraffic viser at Front Altair nå har stoppet i Omanbukta etter å ha passert Hormuzstredet sent onsdag kveld.

Hendelsen granskes

Ingen av hendelsene er bekreftet, men meldingene kom etter at et britisk sikkerhetsorgan underlagt den britiske marinen torsdag morgen sendte ut advarsel etter at en «uspesifisert hendelse» hadde funnet sted i Omanbukta.

United Kingdom Maritime Trade Operation, som er underlagt den britiske marinen, gir ingen ytterligere detaljer, men opplyser at hendelsen er under gransking.

Den amerikanske flåten som er stasjonert i Bahrain, opplyser at den er orientert om en hendelse i området, men talsmann Joshua Frey avviser å utdype hva det kan dreie seg om.

– Vi arbeider med å innhente detaljer, sier han.

Tidligere sabotasjehendelser

Iransk statlig fjernsyn skriver på sitt nettsted, med henvisning til den iransk-vennlige libanesiske satellittkanalen Al-Mayadeen, at to tankskip er blitt rammet av angrep i Omanbukta, men har ikke presentert bevis eller bekreftelse som kan støtte påstanden.

Emiratene har avvist å kommentere saken.

I forrige måned ble fire tankskip utsatt for sabotasje i Omanbukta. Ett av skipene var norske Andrea Victory. De lå utenfor Emiratenes havneby Fujairah. USA mener Iran sto bak. Iran har avvist påstanden.

Hendelsen torsdag skjer mens Japans statsminister Shinzo Abe er på et sjeldent besøk i Iran.

(©NTB)