Midlertidig seier til miljøvernere som okkuperte område i seks år

Forsøker å hindre nedhogging av område som skal brukes til kulldrift.

En tysk domstol har nedlagt hogstforbud i Hambacher-skogen utenfor Köln, til jubel fra miljøvernere som har okkupert området i seks år.

Den tyske energigiganten RWE ønsker å rydde deler av skogsområdet for å kunne utvide et gigantisk dagbrudd der de utvinner kull.

I forrige uke så det ut som om miljøvernerne hadde tapt slaget, da lokale myndigheter ga politiet ordre om å jage dem fra skogen der de har bygd små trehytter.

Fredag slo en domstol i Münster fast at politiets evakuering av området må vente inntil alle sider av saken er belyst.

Miljøvernerne viser blant annet til at Hambacher-skogen er hjem for flere sjeldne dyrearter, blant dem den truede bechsteinflaggermusen som er beskyttet av EU.

– Dette er en god dag for naturen og beskyttelse av klimaet, og det er en milepæl for antikullbevegelsen, sier Martin Kaiser i Greenpeace.

RWE, som eier Hambacher-skogen, skulle etter planen begynne nedhoggingen av rundt halvparten av trærne, 200 hektar, 15. oktober.

Energiselskapet hevder at dagbruddet i nærheten må utvides for at det skal kunne utvinnes nok brunkull til kullkraftverkene i regionen, blant de mest forurensende i hele Europa.

Rundt 40 prosent av Tysklands energibehov dekkes fortsatt ved hjelp av kullkraft.

(©NTB)