Jonas Gahr Støre
Jonas Gahr Støre

LO freder Støre – fastholder kritikk

LOs tre sentralstyremedlemmer i Arbeiderpartiet skal ikke på høstjakt for å fjerne Ap-leder Jonas Gahr Støre, skriver VG.

Publisert

En runde VG, har foretatt, viser at ingen av dem kommer til å ta opp spørsmålet om Ap trenger nye ledere, når sentralstyret i Ap samles klokken 14 tirsdag.

Valgkvelden kom en rekke Ap-tillitsvalgte med skarp kritikk mot Ap-ledelsen. Leder Steffen Høiland i Fellesforbundet i Nord-Rogaland gikk lengst da han ba partiledelsen vurdere å gå av.

Ikke behov for å diskutere partiledelsen

Leder Jørn Eggum i Fellesforbundet deler mye av den politiske kritikken.

– Vi har ikke levert et bra nok resultat. Det er jækla trist, men jeg ser ikke noe behov for å diskutere partiets ledelse nå.

Han sier Ap ikke har evnet å formidle at landet har behov for styringspartiet Arbeiderpartiet.

– Det er bare et sterkt Arbeiderparti som kan kombinere og levere helhetlige løsninger innen jobbsikkerhet, klima, næring og distriktspolitikk. Dette må formidles på en helt annen måte.

LO-lederen avviser MDG-samarbeid

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sier til VG at de står bak Jonas som partileder. Til Aftenposten gir han også klar beskjed om hva han mener om et samarbeid med MDG:

– Vi setter ikke vårt godkjentstempel på en politikk som setter våre medlemmers arbeidsplasser i fare.

Blant dem som har tatt til orde for et nasjonalt samarbeid med MDG, er stortingsrepresentant Espen Barth Eide.

Det svakeste resultatet for Ap i et kommune- og fylkestingsvalg etter krigen, var i 2003 med 27,5 prosent. Ved årets valg ble oppslutningen enda lavere – 24,8 prosent.

(©NTB)