Talsperson Teodor Bruu i Grønn Ungdom. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Talsperson Teodor Bruu i Grønn Ungdom. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Grønn Ungdom mener moderpartiet bør stille mistillitsforslag mot regjeringen igjen

Mener regjeringen ikke tar klimastreikerne på alvor.

Publisert

Grønn Ungdom mener moderpartiet MDG bør fremme mistillitsforslag mot regjeringen fordi statsbudsjettet ikke legger opp til tilstrekkelige utslippskutt.

– Erna Solberg vedgår at klimamålene for 2020 ikke nås. Det er å innrømme at man ikke har politikk som løser vår tids største utfordring. Det er å ikke ta de tusenvis av klimastreikerne på alvor, og det er alvorlig nok til å kreve regjeringens avgang, sier Teodor Bruu, nasjonal talsperson for Grønn Ungdom, i en uttalelse.

Han sier at ungdomspartiet forventer at MDG fremmer mistillit mot enhver regjering som legger fram et statsbudsjett som ikke tar dette klimaansvaret.

– Da Erna Solberg tok over som statsminister, hadde vi 18 år på oss. Nå er seks av de brukt opp på å overhodet ikke handle. Vi har dårlig tid. Regjeringer som ikke leverer på klima, bør ikke ha tillit, sier han.

MDG fremmet i fjor et mistillitsforslag mot regjeringen for ikke å ha fulgt opp Stortingets vedtak om klimakutt, samt for å bryte med intensjonene i klimaloven som ble vedtatt i 2017. Det fikk bare støtte av Rødt.

MDGs nasjonale talsperson Une Bastholm kom fra Stortingets talerstol i forbindelse med regjeringens budsjettforslag med knallhard kritikk av klimapolitikken i budsjettet.

(©NTB)