Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Einar Aas selger strandeiendommer med tap

Kraftinvestor Einar Aas legger fem strandeiendommer ut for salg med en samlet prisantydning på 70 millioner kroner.

Publisert

Kraftinvestor Einar Aas legger fem strandeiendommer ut for salg med en samlet prisantydning på 70 millioner kroner, langt mindre enn det han kjøpte dem for.

Totalt har Einar Aas betalt 79,8 millioner kroner for de fem eiendommene som nå har en samlet prisantydning på 70 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Millionene kraftinvestoren får fra salgene, går til å dekke mest mulig av tapet etter fjorårets kraftspekulasjon som førte til milliardtap for Aas og medlemmene av kraftbørsen Nasdaq.

Aas' advokat Marius M. Gisvold skriver i en epost til avisen at «eiendomssalget styres av oss og Kreditorkomiteen» og at «utbudsprisen er satt i henhold til uavhengig verdsettelse».

Landstedet i Vragviga og eiendommen på Hesnes, begge utenfor Grimstad, er satt til henholdsvis 30 millioner kroner og 25 millioner kroner. Førstnevnte ble kjøpt for samme pris, sistnevnte er satt til to millioner mer enn kjøpesummen i 2011.

På Naxbie utenfor Grimstad er en tomt med en rivingsklar hytte til salgs for 2,5 millioner kroner, 100.000 mindre enn kjøpesummen, en eiendom med enebolig er prissatt til 7,5 millioner kroner, nær halvparten av kjøpesummen, og en eiendom med to rivingsklare hytter prissatt til fem millioner kroner, halvparten av kjøpesummen.

(©NTB)