Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Vestland-kommuner sier nei til vindkraft

Fire av de 13 områdene som NVE har utpekt som godt egne for vindkraftutbygging i Norge, ligger i Vestland fylke.

Publisert Sist oppdatert

Samtlige kommuner i Vestland fylke som er berørt av den nasjonale rammen for vindkraft, sier nei til utbygging. Også Naturvernforbundet går mot de nye planene.

Fire av de 13 områdene som NVE har utpekt som godt egne for vindkraftutbygging i Norge, ligger i Vestland fylke. En gjennomgang Bergens Tidende har gjort fra høringssvarene som er kommet inn i forbindelse med forslaget, viser at de 16 berørte kommunene alle sier alle nei til utbygging.

Fylkesmannen i Vestland foreslår at store deler av de utpekte områdene blir tatt ut av rammeplanen. Fylkesmannen vil ikke ekskludere deler av Masfjorden og Gulen, for eksempel Dalsbotnfjellet der selskapet Zephyr ønsker å bygge vindkraftverk. Fylkesmannen mener også fjellområder øst for Uskedalen i Kvinnherad og deler av Sogn og Sunnfjord er godt egnet til vindkraft.

Høringsfristen for hele forslaget til nasjonal ramme for vindkraft på land går ut tirsdag. Tirsdag morgen hadde departementet mottatt over 2.500 høringssvar.

Naturvernforbundet leverte sitt høringssvar tirsdag. Organisasjonen frykter rasering av natur- og friluftsområder hvis NVEs forslag til rammeplan går igjennom.

– Vi frykter alvorlige konsekvenser for natur, artsmangfold, friluftsliv og naturbaserte næringer, sier Naturvernforbundets leder Silje Ask Lundberg.

(©NTB)